Mercedes fortsätter med framhjulsdrift

Mercedes gör som BMW och storsatsar på framhjulsdrivna modeller. Efter A-klassen och nya CLA kommer flera helt nya och – än så länge – hemliga modeller.
Annons

Mercedes fortsätter med framhjulsdrift
Den framhjulsdrivna Mercedesfamiljen blir större. Förutom A-, B- och CLA-klassen planerar Mercedes också en kombiversion av CLA, enligt Automotive News.

Att både BMW och Mercedes skulle storsatsa på framhjulsdrivna modeller var det nog inte många som hade kunnat gissa för några år sedan. Alfa Romeo gör däremot tvärt om och går tillbaka till bakhjulsdriften.

Mercedes A-klass, B-klass och CLA använder samma framhjulsdrivna plattform som också har stöd för fyrhjulsdrift. Nu förklarar Daimlerchefen Dieter Zetsche att Mercedes ska fortsätta med framhjulsdriften i nästa generation kompaktbilar lanseras 2018.

”Vi överväger den slutgiltiga modellportfolion i nästa generation av våra kompaktbilar. Vi måste definiera den och eventuellt utökar vi modellprogrammet”, säger han till Automotive News.

Nästa framhjulsdrivna modell från Mercedes blir crossovern GLA, som bygger på A-klass och som får fyrhjulsdrift som tillval. Efter GLA kommer en helt ny modell redan 2014, och enligt Automotive News kan det handla om en kombiversion av CLA som får namnet Shooting Brake. Senare kan också en tvåsitsig roadster och en CLA Cabriolet lanseras.

Annons
Annons
Rulla till toppen