Live: Jaguar visar upp nya suven C-X17

Jaguar visar upp en helt ny crossover i Frankfurt. Här kan du se konceptet C-X17 i en direktsändning från mässgolvet!
Annons

Jaguars nya crossover har väckt en hel del intresse både på mässgolvet i Frankfurt och bland auto motor & sport-läsarna. Under måndagkvällen visades den för första gången upp officiellt, och idag är det dags för en presskonferens där Jaguar berättar allt om nya C-X17.

Under skalet på Jaguar C-X17 finns bland annat märkets nya aluminiumplattform som också ska ligga till grund för Jaguar XS – en utmanare till BMW 3-serie.

Jaguar C-X17 ska vara alternativet för dig som är trött på suvarna i Audi Q5-klassen och inte riktigt behöver terrängegenskaperna som finns i en Land Rover eller Range Rover. Jaguar C-X17 är alltså en så kallad ”soft-roader”, till skillnad från koncernsyskonet Land Rover som ska bygga ”riktiga” offroadbilar.

• Presskonferensen börjar klockan 10:30 – klicka i rutan längst upp för att se den. Fungerar inte filmen? Klicka här.
 

Under de kommande åren ska Jaguar också lansera en ny motorfamilj med både bensinare och dieslar. Utsläppen för de snålaste varianterna ligger på under 100 gram koldioxid per kilometer.

Designen ska ge ett ”lågt” intryck trots att bilen är 18 centimeter högre än en XF. J-formade led-strålkastare och 23-tumsfälgar (!) är några andra designdetaljer som sticker ut.

På insidan bjuder Jaguar på en ny mittkonsol med touchknappar som kallas Interactive Surface Control. Den löper hela vägen till baksätet. Jaguar C-X17 får också ett ljudsystem med 28 högtalare från Meridian och head up-display.

Jaguar påminner om att C-X17 fortfarande är en konceptbil, men med tanke på hur populär Jaguarmontern var på Frankfurtsalongen är det inte alls omöjligt att den sätts i serieproduktion 2014 eller 2015. Om bilen får grönt ljus för serieproduktion får den förmodligen heta XQ eller Q-Type.

• Presskonferensen börjar klockan 10:30 – klicka i rutan längst upp för att se den. Fungerar inte filmen? Klicka här.

Annons
Annons
Rulla till toppen