Volvos besked – ska Concept Coupé byggas?

De senaste dagarna har det ryktats om en begränsad serieproduktion av Volvo Concept Coupé – tvärt emot vad som sades på Frankfurtsalongen. Nu har Volvos talesman gett oss ett definitivt besked i frågan – ja eller nej?
Annons

Volvos besked - ska Concept Coupé byggas?
När auto motor & sport intervjuade Volvos nya designchef Thomas Ingenlath var han mycket noga med att Concept Coupé inte är en kommande modell. Men den dörren verkar inte vara helt stängd, trots allt.
Volvos besked - ska Concept Coupé byggas?
Per-Åke Fröberg, Volvos informationschef, ger besked.

En tysk motortidning hävdade nyligen i en artikel att Volvo planerar en begränsad serietillverkning av konceptbilen Concept Coupé, som premiärvisades i Frankfurt. Man gissade att en serieproduktion i så fall skulle ske utanför fabrikerna i Torslanda och Gent, kanske i Italien?

Dessa uppgifter har nu studsat runt på nätet och en del skribenter verkar tolka informationen som att en serieproduktion redan är bestämd. Onekligen har Volvos nya designchef Thomas Ingenlath fått mycket beröm för Concept Coupé och det finns säkert ett konkret intresse för en liknande bil från Volvo. Vi vet också – vilket Volvo inte vill bekräfta officiellt – att man som en konsekvens av den positiva responsen på Concept Coupé startat en arbetsgrupp som ska undersöka förutsättningarna för en coupémodell.

Volvos besked - ska Concept Coupé byggas?
Stor och öppenhjärtlig intervju med Volvochefen Håkan Samuelsson i ams nr 20, i butik nu. Klicka för att läsa mer!

Men för att sluta spekulera tog vi kontakt med Volvos informationschef Per-Åke Fröberg och ställde en rak fråga – blir det serieproduktion av Concept Coupe?

”Konceptbilens uppgift är att visa på vart Volvos design är på väg och indikera designspråket hos våra kommande modeller, där XC90 är först ut nästa år,” svarar Per-Åke Fröberg.

”Någon plats för en tvådörrars coupe i de närmaste årens produktplaner finns inte, men vi utesluter inte att det kan finnas det på lite längre sikt.”

Att det dyker upp en seriemässig Volvo Coupé i brådrasket ska vi alltså inte hoppas. Men att dörren inte är helt stängd för en snygg coupémodell liknande den som Thomas Ingenlath och hans team gjort – någon gång i framtiden – är säkert ett besked som gläder många.

   

Annons
Annons
Rulla till toppen