Mercedes SLS: Sista rycket för V8-motorn

Vill du ha en Mercedes med den fantastiska V8-motorn på 6,2 liter börjar det bli bråttom. Snart uppdateras Mercedes SLS AMG för sista gången.
Annons

Mercedes SLS: Sista rycket för V8-motorn
Mercedes lanserar en ansiktslyft variant av SLS AMG under 2014, både som coupé och roadster. Foto: SB Medien

Högst upp i Mercedes modellprogram finns SLS AMG som lanserades 2010. Strax därefter dök också en cabrioletversion upp, och det har länge ryktats om att detta blir sista chansen att köpa en Mercedes med den högvarviga (och mycket välljudande!) V8-motorn på 6,2 liter.

Mercedes SLS: Sista rycket för V8-motorn
Förutom ny front kan vi förvänta oss ett effekttillskott i V8-motorn och ett nytt Comand-system. Foto: SB Medien

Men än så länge finns modellen kvar och snart får den dessutom ett litet lyft. På våra spionbilder är bilen nästan omaskerad, vilket tyder på att Mercedes inte ändrar designen särskilt mycket.

Däremot kan vi förvänta oss ett effekttillskott i motorn. Mercedes tänker inte byta ut V8-motorn mot den nyare och effektivare 5,5-litersmotorn med dubbla turbo. Istället får 6,2-litersmotorn mer effekt och något lägre förbrukning.

I övrigt får ansiktslyfta Mercedes SLS en ny generation av infotainmentsystemet Comand och ny mjukvara i automatlådan.

Den uppdaterade versionen av Mercedes SLS AMG dyker upp både som coupé och roadster 2014. När den till slut läggs ned har Mercedes planer på en mindre AMG-modell, som förmodligen får heta SLC, och som ska utmana Porsche 911.

Annons
Annons
Rulla till toppen