Nya Genesis visad – är det en BMW-dräpare?

Nästa generation Hyundai Genesis tar sikte på det segment där den tyska premiumligan dominerat. De första officiella illustrationerna, tillsammans med spionbilder, visar en lyxig sedan som kan bli en tuff match för tyskarna. Dessutom med ett helt nytt ”ansikte”.
Annons

Nya Genesis visad – är det en BMW-dräpare?
Inget riktigt foto, ännu, men illustrationen visar att Hyundai Genesis blir lite tuffare – speciellt i fronten. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Hyundai Genesis har bara sålts i begränsad omfattning i Europa men den stora sedanmodellen har blivit en succé i Nordamerika och blev framröstad som ”Årets Bil 2009” av de amerikanska motorjournalisterna. Som vi kunnat visa på spionbilder är det snart dags för en ny generation Hyundai Genesis och nu bjuder företaget på de första illustrationerna.

Som vi ser är det nu djärvare drag på Hyundai Genesis och framför allt fronten blir tuffare men en ny profil. Peter Schreyer har tagit klivet upp från Kia till att bli hela koncernens chefsdesigner och han har förmodligen manat på Hyundai för att de ska våga lämna trygghetszonen och testa nya linjer på Genesis. Första smakprovet på denna färdriktning fick vi med konceptbilen Hyundai HCD-14.

På den koreanska sajten Bobaedream läckte det ut helt omaskerade bilder på nya Hyundai Genesis och de bekräftar de illustrationer vi nu fått från Hyundai. Titta även på bildgalleriet nedan med spionbilder.

Nya Genesis visad – är det en BMW-dräpare?
Ska den tyska premiumligan stå och darra inför anblicken av nya Hyundai Genesis? Framgångarna i Nordamerika visar att Genesis kan utmana på allvar. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Hyundai har byggt ett eget testcenter på Nürburgring för att kunna ge de dynamiska premiumtyskarna en match på ”hemmaplan” och det mesta pekar mot att nya Hyundai Genesis ska säljas på bred front även i Europa.

Några tekniska detaljer får vi inte i skrivande stund men nya Hyundai Genesis ska lanseras som årsmodell 2015, vilket bör innebära att bilen dyker upp i Nordamerika nästa sommar. Den riktiga Genesis lär visas på bilsalongerna tidigt nästa år.

Men vad tycker ni läsare – är nya Hyundai Genesis en bil som Audi, BMW och Mercedes borde se upp med? Och gillar/ogillar ni designen? Fältet för kommentarer står till ert förfogande.

Nya Genesis visad – är det en BMW-dräpare?
Spionbilderna från Bobaedream i Sydkorea visar en helt omaskerad Hyundai Genesis. Klicka på bilden för att hoppa till sajten och se fler spionbilder.

   

Annons
Annons
Rulla till toppen