Skräckbilen som är dyrast att reparera

Att lämna in bilen för reparation kan resultera i en riktig kalldusch. Kia Picanto är överlägset billigast, men det finns två stora suvar som lätt förstör din budget.
Annons

Skräckbilen som är dyrast att reparera
Land Rover Discovery är dyrast att reparera, visar en undersökning gjord av Which? bland bilägare i Storbritannien. Elfel blir allt vanligare för nästan alla biltillverkare.

Att reparera en bil där garantin gått ut kan bli riktigt dyrt. En ny undersökning som Which? har gjort bland 57.000 bilägare i Storbritannien visar att den gamla sanningen ”liten bil, små kostnader” oftast stämmer.

Kia Picanto är överlägset billigast. Den genomsnittliga summan som Picanto-ägarna lägger på reparationer är 140 kronor.

Att reparera en Land Rover Discovery 3 är hela 37 gånger dyrare. Här spenderar ägarna 5.200 kronor på reparationer. Volkswagen Touareg är inte mycket billigare: 4.600 kronor.

Enbart bilar som är äldre än tre år får vara med i undersökningen. Därför visar den inte hur dyr en helt ny bil blir i framtiden.

”Den här undersökningen tittar på bilar som vi inte längre bygger. Bilarna är mellan fyra och tio år gamla, och representerar inte den förändring som Land Rover gjort när det gäller ägandekostnader och kvalitet”, säger en talesperson för Land Rover till The Telegraph.

   

Annons
Annons
Rulla till toppen