Tredje branden med en Tesla Model S

Nu har det hänt igen – för tredje gången har en Tesla Model S börjat brinna efter en olycka. Föraren klarade sig utan skador men hur går det nu med Teslas aktiekurs – som redan gjort en störtdykning under morgonen?
Annons

Tredje branden med en Tesla Model S
Det är svårt att avgöra hur allvarlig krock det egentligen var, själva branden har skadat mer på bilen. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Den tredje olyckan med en brinnande Tesla Model S ska ha skett vid 16-tiden i onsdags (6 november) i Tennessee, USA. Enligt de första polisuppgifterna var det ingen sammanstötning med andra fordon. Det kan däremot varit ett föremål på vägbanan som träffade bilens undersida. Tydligen räckte den smällen för att Teslan skulle börja brinna.

Ironiskt nog skedde olyckan bara några kilometer från Nissans fabrik i Smyrna, där man bygger ”Tesla-konkurrenten” Nissan Leaf.

De få detaljer om olyckan som finns i skrivande stund kommer från Teslaforumet ”Teslamotorsclub.com”. Enligt Teslas talesperson har man varit i kontakt med föraren, som undkom oskadd och ansåg att ”bilen räddade mitt liv”.

Första branden med en Tesla Model S skedde i början på oktober i Seattle, då föraren körde över ”ett större metallföremål” som låg på vägbanan. Föremålet penetrerade golvet och trängde in i batteripaketet, som började brinna. Några veckor senare skedde en ny olycka i Merida, i norra Mexico, där Teslan också började brinna.

Den tredje olyckan med en brinnande Tesla Model S kommer mycket olyckligt då det under gårdagen spreds uppgifter om att den utökade produktionen innebär brist på batterier, något som Tesla dock förnekat.

Aktiekursen har utvecklats mycket snabbt under året och var tidigare i höst på väg mot 200 dollar. De två första bränderna fick dock aktiekursen att dyka nedåt och under onsdagen låg kursen vid 151 dollar. När aktiehandeln startade i USA under morgonen – efter den tredje bilbranden – föll kursen direkt med sju dollar till 144 dollar. Vid slutet av torsdagen låg kursen på 139 dollar.

 

Källa:Teslamotorsclub.com

Annons
Annons
Rulla till toppen