Mercedes CLA kommer som Shooting Brake

Mercedes testkör just nu en Shooting Brake-version av den snygga CLA-modellen. Här är de allra första spionbilderna – blir detta marknadens läckraste kombi?
Annons

Mercedes CLA kommer som Shooting Brake
Är du ute efter en liten kombibil, men tycker Golf Sportscombi är för trist? Snart kommer nya Mercedes CLA Shooting Brake. Foto: SB Medien
Mercedes CLA kommer som Shooting Brake
CLS Shooting Brake lanserades 2012. Nya CLA Shooting Brake blir Mercedes första kombimodell som baseras på tekniken från A-klass.

Mercedes fick till en riktig fullträff med CLS-modellen, och 2012 lanserades den också i kombiutförande med namnet Shooting Brake.

Nu visar det sig att även nya CLA kommer som Shooting Brake. Testbilen är fortfarande kraftigt maskerad, men det råder ändå inget tvivel om att detta är nya CLA Shooting Brake. Bakpartiet verkar få samma baklampor som sedanmodellen.

Taklinjen sluttar ordentligt, precis som på CLS Shooting Brake. I övrigt kan vi förvänta oss att motorutbudet blir samma som i ”vanliga” CLA, med bensinmotorer på 122 till 211 hästar, en dieselmotor på 170 hästar samt toppversionen CLA 45 AMG med 360 hästar.

Exakt när Mercedes visar upp nya CLA Shooting Brake är inte klart, men det ryktas om att vi ska få ett första smakprov på den nya modellen hösten 2014.

   

Annons
Annons
Rulla till toppen