Audi Q1 ger sig in i lilla crossoverklassen

Suvklassen fortsätter öka och nu storsatsar Audi med flera nya crossovermodeller. En av dem är nya Q1 som får teknik från minstingen A1.
Annons

Audi Q1 ger sig in i lilla crossoverklassen
Audi har som mål att sälja över två miljoner bilar årligen 2020. Nya Q1 blir en viktig modell i ett segment som förväntas bli ännu populärare.
Audi Q1 ger sig in i lilla crossoverklassen
Audi A1 kommer snart i högbyggt crossoverutförande.

För bilköpare som tycker Audi Q3 är alldeles för klumpig kommer snart en ny modell. Audi planerar en ny instegsmodell bland suvarna i Q-serien. Nya Q1 baseras på A1 och ska börja byggas i Ingolstadt 2016.

Audi släpper redan nu en första skiss på en konceptbil. Designen lär dock tonas ned en aning innan bilen sätts i serieproduktion. Storleksmässigt blir nya Audi Q1 drygt fyra meter lång.

Förutom Q1 släpper Audi flera andra Q-modeller de kommande åren – bland annat Q4, Q6 och en helt ny Q7.

”Audi Q1 är en del av vår breda SUV-strategi. Q-familjen kommer att få en attraktiv instegsmodell, designad utifrån MQB-konceptet med tvärställd motor,” berättade Rupert Stadler, vd för Audi AG.

Bland Q-modellerna är det just nu Q5 som säljer bäst. Den står ensam för hälften av alla sålda bilar i Q-serien. Totalt står suvarna för 28 procent av Audis försäljning, men den siffran kommer att öka till 35 procent till 2020, enligt Audi. Försäljningsmålet är att senast 2020 sälja två miljoner bilar per år.

Annons
Annons
Rulla till toppen