BMW visar 2-serie som driftar helt själv

Snart behövs du inte längre bakom ratten. Senaste nytt från BMW är en 2-serie som alltid håller optimal kurvlinje på banan – och som kan sladda och drifta själv.
Annons

Många tillverkare experimenterar just nu med självkörande bilar. Kameror och datorer ska se till att bilen håller sig i rätt fil, håller rätt hastighet och inte krockar. Men på prylmässan CES i Las Vegas visar BMW upp nästa steg i utvecklingen.

Den här prototypen av en BMW 2-serie Coupé kan styra, bromsa och gasa även i extrema situationer – till exempel på en bana. Med hjälp av en 360-graderskamera, radar, gps-sensorer och smarta datorer kan bilen köras riktigt snabbt på bana. Den kan till och med sladda med bakvagnen, drifta och visa föraren den optimala linjen genom en kurva.

Men BMW:s teknik för självkörande bilar ska förstås också kunna hjälpa till i vanlig vardagstrafik. Den kan själv köra om långsamma fordon och sedan återgå till högerfilen. BMW har testat tekniken i testbilar som rullat 1.500 mil. BMW:s mål är att en del modeller ska vara helt autonoma, eller självkörande, innan 2020.

Läs mer om BMW 2-serie

Annons
Annons
Rulla till toppen