Hemliga BMW-modeller fångade av läsare

Flera ams-läsare har sett BMW:s testkaravan på väg upp till vintertesterna i Norrland. Här finns en praktisk femdörrarsversion av Mini, en sjusitsig BMW 2-serie och en helt ny BMW X1.
Annons

Hemliga BMW-modeller fångade av läsare
Björn Ersmar fick syn på tre testbilar från BMW-koncernen i Söderhamn: nya X1, en Mini med bakdörrar och en sjusitsig 2-serie Active Tourer.
Hemliga BMW-modeller fångade av läsare
X1-modellen var mest maskerad av de tre bilarna, vilket tyder på att lanseringen dröjer ytterligare några månader.

Mitt i lunchrusningen svängde tre hemliga testbilar in på parkeringen – två BMW och en Mini. auto motor & sport-läsarna Björn Ersmar och Lukas Hansson fick båda syn på de maskerade testbilarna.

Vid en snabb anblick verkar det vara tre nya modeller som är på väg upp till vintertesterna i norra Sverige. Först ut är en mer praktisk femdörrarsversion av Mini. Den lanseras inom kort, men den ersätter inte dagens Mini Clubman. Den kommer också i ny upplaga senare under året, med lägre taklinje för att ge ett sportigare intryck.

Hemliga BMW-modeller fångade av läsare
Även Lukas Hansson har fotograferat BMW:s testkaravan. Detta är nya 2-serie Active Tourer i sjusitsigt format, som hamnar i ungefär samma storleksklass som Renault Scénic.
Hemliga BMW-modeller fångade av läsare
Nya Mini kommer med bakdörrar inom kort. Senare lanseras dessutom en ny Clubman.

Testkaravanen innehöll också en högbyggd BMW 2-serie Active Tourer – modellen som tidigare gick under namnet 1-serie Gran Turismo. Vi har redan sett omaskerade bilder på 2-serien från en filminspelning. Men detta är den sjusitsiga versionen, som får två extra stolar längst bak och därför blir något längre än den femsitsiga versionen.

Som om inte det vore nog fanns också en annan modell med högre markfrigång i karavanen. Den här modellen ville BMW hålla mer hemlig med hjälp av maskeringstejp. Det handlar om en helt ny generation BMW X1 som fortfarande ligger något år bort i planeringen.

Än så länge finns inte så många detaljer om nya X1, men förmodligen bygger den på samma plattform som de nya Minimodellerna och BMW 2-serie. Den kallas UKL1, och innebär att BMW X1 blir framhjulsdriven i standardutförande.

Bilarna var alltså på väg upp till Norrland för att vintertestas. Allt fler biltillverkare väljer att själva köra bilarna norrut istället för att lasta dem på släp. Om du själv lyckas fotografera några hemliga testbilar – skicka gärna in bilderna till oss.

Vi tackar för bilderna – och fortsätt hålla utkik efter testbilar på vägarna!

Titta närmare på testbilarna i galleriet

Annons
Annons
Rulla till toppen