Kinabilen som ska sno kunder från Volkswagen

Qoros ska locka nya och unga bilköpare i Golfklassen. Här är de första bilderna på Qoros 3 som halvkombi, där bakpartiet är huvudsaken. Räcker det för att övertyga dig?
Annons

Kinabilen som ska sno kunder från Volkswagen
Den nya halvkombiversionen av Qoros 3 ska byggas i samma fabrik som Qoros 3 Sedan, i kinesiska Changshu.
Kinabilen som ska sno kunder från Volkswagen
Med den nya modellen vill Qoros locka unga köpare i Golfklassen.

Kinesiska Qoros har precis öppnat en ny flaggskeppsbutik i Shanghai och levererat den första kundbilen. På bilsalongen i Genève i vår visas också halvkombiversionen av Qoros 3 upp.

Sedanmodellen har vi redan stiftat bekantskap med, men på Europamarknaden gillar ju köparna som bekant halvkombimodellerna bättre. Qoros ger sig alltså in i den tuffa Golfklassen. Målet är att locka unga köpare.

Halvkombiversionen av Qoros 3 hämtar förstås designen från sedanmodellen, men bakpartiet får en ny form med mindre baklampor och fronten är något lägre. Halvkombin är 18 centimeter kortare än sedanen.

På insidan bjuder Qoros 3 på infotainmentsystemet Multimedia Hub med 8-tumsskärm som standard. Pekskärmen fungerar på samma sätt som i en smart telefon – föraren kan alltså svepa och nypa med fingrarna. Dessutom finns Qoros Qloud som tillval med fri 3G-uppkoppling.

Försäljningen drar igång i vår. Köparna kan välja mellan två 1,6-litersmotorer med 125 eller 155 hästkrafter, där den senare har turbo. Dubbelkopplingslåda finns som tillval.


Kinabilen som ska sno kunder från Volkswagen

Chefredaktör Alrik Söderlind tycker till om nya Qoros 3 i sin blogg. ”Bilindustrin handlar förenklat om två saker: antingen bygger man bilar med egenskaper och image som man bara vill ha, eller så bygger man en riktigt prisvärd och tillräckligt bra produkt. Qoros har inte imagen, men siktar på att gör en riktigt bra produkt – till vettigt pris. En Golfdödare?!”, skriver han.

Annons
Annons
Rulla till toppen