Polo får nya motorer och smart teknik

Det har blivit dags för ett facelift av Volkswagen Polo. Bland nyheterna finns snålare motorer och en hel del ny teknik.
Annons

Polo får nya motorer och smart teknik
Volkswagen har sålt 14 miljoner Polo sedan 1975, och nu är det dags för en uppdatering av den senaste generationen.
Polo får nya motorer och smart teknik
Mediasystemet går att få med 5- eller 6,5-tumsskärm.

Volkswagen Polo får ett försiktigt ansiktslyft för att hålla modellen fräsch ytterligare några år. Designen knyter an till resten av modellprogrammet med nya led-strålkastare och flera nya lackfärger.

Då är förändringarna desto större under skalet. För första gången får Volkswagen Polo ta del av samma teknik som i de större modellerna – till exempel elektroniskt ställbara stötdämpare, adaptiv farthållare och autobroms. Som standard finns nu också ett system som automatiskt bromsar bilen efter en krock, för att minska risken för ytterligare skador. Styrservon är numera elektrisk för att spara bränsle.

På insidan får Volkswagen Polo samma infotainmentsystem som i Golf. Det innebär bland annat en ny pekskärm där du kan svepa och nypa som med en smart mobil, och en närhetssensor som aktiverar en del av funktionerna när du närmar dig systemet med handen.

Volkswagen lovar att motorerna är upp till 21 procent snålare än föregångarna. Storsäljarna beräknas bli de två 1,2-litersmotorerna med turbo på 90 eller 110 hästar. Dessutom finns en 1,4-litersmotor med cylinderavstängning, som numera har 150 hästkrafter. Även Volkswagen Polo GTI får en uppdatering, men det dröjer till 2015. På dieselsidan finns två nya trecylindriga 1,4-litersmotorer på 75 eller 90 hästkrafter.

Den uppdaterade versionen av Volkswagen Polo går att beställa i april, och leveranserna startar i juli. Bilen visas upp officiellt på Genèvesalongen i vår.

Se fler bilder i galleriet
 

Annons
Annons
Rulla till toppen