BILDER: Första bilen från nytt engelskt lyxmärke

Nu skapar en brittisk entreprenör ett helt nytt bilmärke med teknik och V8-motor från Jaguar XKR. Han utlovar handbyggd kaross och klassiska sportvagnsdrag – hur låter det?
Annons

BILDER: Första bilen från nytt engelskt lyxmärke
Entreprenören David Brown visar upp en ny, brittisk sportbil. Här är de första bilderna.
BILDER: Första bilen från nytt engelskt lyxmärke
Jaguar XKR står för tekniken under skalet.

Det är inte varje dag vi får en helt ny biltillverkare, men nystartade David Brown Automotive ska visa upp en helt ny modell på lyxbilssalongen Top Marques Show i Monaco i april. David Brown är entreprenör och bilentusiast, och har ingen koppling till Aston Martin-profilen sir David Brown.

Den nya bilen kallas Project Judi. Chassit hämtas från Jaguar XKR men designen blir helt annorlunda både exteriört och interiört. Under huven finns Jaguars V8-motor på 5,0 liter med kompressor. Den ger 510 hästar och 625 Nm, och skickar kraften genom en 6-stegad automatlåda. 0–100 km/h går på 4,8 sekunder.

”Eftersom pålitlighet är viktigt valde vi att använda ett noggrant utprovat och hyllat chassi som inte bara levererar dynamisk prestanda utan också lämpar sig för vår aluminiumdesign”, säger David Brown.

BILDER: Första bilen från nytt engelskt lyxmärke
Hela bilen visas upp officiellt på en lyxbilsmässa i Monaco i april.

Målet är att skapa en klassisk sportbil med allt som en modern bil ska ha i form av lyx och prestanda. Karossen blir handbyggd.

”Det är vad jag vill ha i en bil, men det är inget som någon erbjuder. Så jag har skapat det själv. Project Judi är utvecklat med en kombination av traditionell och modern teknologi, inklusive det senaste inom bilexpertis”, säger David Brown.

Priserna är inte officiella. Det är dock tydligt att David Brown vill att bilarna ska uppfattas som exklusiva. I första skedet tillverkas 50 exemplar och totalt ska inte fler än 200 bilar byggas.

Annons
Annons
Rulla till toppen