Volkswagen uppdaterar ”Golf med gympadojor”

Volkswagen Scirocco är sex år gammal, men ersättaren dröjer – och därför kommer nu en ansiktslyft version. Den får nya designdetaljer, starkare motorer och en rolig överraskning för gasglada förare...
Annons

Volkswagen uppdaterar
Istället för att ersätta Scirocco med en ny modell väljer Volkswagen att ansiktslyfta den nuvarande modellen. Nya bakljus och snålare motorer är några av nyheterna.
Volkswagen uppdaterar
Även toppmodellen Scirocco R får ett lyft och starkare motor (nu 280 hästar). Men fyrhjulsdrift är fortfarande inte aktuellt.

Nu är det sex år sedan Volkswagen visade upp Scirocco. Ersättaren dröjer ytterligare några år och därför får modellen nu en uppdatering inför Genèvesalongen.

Fronten arbetas om för att Scirocco bättre ska passa in i resten av Volkswagens modellprogram. Nya xenonstrålkastare med led-ljus och större luftintag är några av skillnaderna. Volkswagen Scirocco får också nydesignade bakljus samt flera nya färger och fälgar.

Även på insidan uppdateras Volkswagen Scirocco, med instrument och multifunktionsratt från nya Golf. Volkswagen utlovar också bättre kvalitetskänsla. Dessutom finns tre nya extramätare på mittkonsolen. De visar turbotryck, oljetemperatur och ett stoppur för den gasglada track day-fantasten.

Motorerna har blivit starkare och samtidigt upp till 19 procent snålare. Instegsmodellen har en 1,4-litersfyra med turbo på 125 hästar. Därefter kommer en 2,0-litersmotor på 180, 220 eller 280 hästar. Dessutom finns två dieslar på 150 respektive 184 hästkrafter.

Den uppdaterade versionen av Volkswagen Scirocco visas upp på bilsalongen i Genève och börjar säljas i Sverige senare under året.
 

Annons
Annons
Rulla till toppen