Nya Nissan GT-R – en superhybrid med 800 hästar

Nissan GT-R har blivit lite, lite snabbare för varje uppdatering – men snart är det dags för en helt ny generation. Nu har en mystisk bild dykt upp i en japansk biltidning.
Annons

Nya Nissan GT-R – en superhybrid med 800 hästar
Så här skulle nästa Nissan GT-R kunna se ut. Bilden publicerades i en japansk biltidning och hamnade sedan på bilsajten GT Spirit. Vad tycks?

Nissan har uppdaterat GT-R med många små förändringar de senaste åren. Men snart är det dags för en helt ny generation, och hos GT Spirit finns nu en bild som visar hur ersättaren skulle kunna se ut.

Bilden kommer från en japansk biltidning och vi kan än så länge inte garantera att den är äkta. Men några av detaljerna under skalet kan vi avslöja redan nu – det är till exempel mycket troligt att nästa GT-R får ett hybridsystem.

”De elektriska systemen kan fylla i tomrummen i vridmomentskurvan och erbjuda både högre prestanda och lägre utsläpp. Det är en win-win-situation, och jag förväntar mig någon form av hybriddrift på nästa generation GT-R”, sade Nissans chefsingenjör Andy Palmer till Autocar i november.

Nya Nissan GT-R – en superhybrid med 800 hästar
Efter sju år har det blivit dags att ta farväl av dagens Nissan GT-R – ersättaren visas upp senare under 2014 eller tidigt 2015, enligt GT Spirit.

Hybridsystemet utvecklas av Nissan tillsammans med Williams och prestandaavdelningen Nismo. Den dubbelturboladdade V6-motorn på 3,8 liter finns kvar, men får en ordentlig uppdatering med omkring 580 hästkrafter.

V6-motorn kompletteras med en elmotor på omkring 250 hästar, vilket ger en totaleffekt på över 800 hästkrafter. Enligt GT Spirit ska nästa generation GT-R klara 0–100 km/h på omkring 2,7 sekunder – inte snabbare än dagens GT-R Nismo, men skillnaden blir att nästa generation GT-R blir betydligt snabbare i högre farter. Toppfarten ska ligga på 340 km/h. Troligtvis lyckas Nissan också pressa ned varvtiden på Nürburgring. Dagens GT-R Nismo fixar banan på 7:08,7.

Enligt GT Spirit kan vi förvänta oss en prislapp på en miljon kronor – prisvärt, jämfört med många konkurrenter. Nästa Nissan GT-R ska premiärvisas inom ett år.

Läs också: Vi provkör Nissan GT-R mot 911 Turbo S och Audi R8

Annons
Annons
Rulla till toppen