Land Rover smygvisar nya suven – med smak av Saab

På bilsalongen i New York senare i vår släpper Land Rover en läcker konceptbil. Discovery Vision Concept visar både nya Discovery och Freelander – och det verkar som att designteamet hittat inspiration i Trollhättan!
Annons

Land Rover smygvisar nya suven – med smak av Saab
Land Rover Discovery får ett helt nytt och lite rundare designspråk. Konceptbilen lanseras senare i vår.

Det är tio år sedan Land Rover visade upp dagens generation av Discovery och det är hög tid för en ersättare. Nu verkar det som att nya Discovery ska visas upp på bilsalongen i New York senare i april.

Land Rover har släppt en teaserfilm för Discovery Vision Concept – alltså inte den produktionsfärdiga bilen, utan ett designkoncept som ska visa hur flera kommande Discoverymodeller kan komma att se ut.

Planen är alltså att ersätta både dagens Discovery och Freelander med samma modell i två olika versioner. Den mindre modellen, som ersätter dagens Freelander, döps om till Discovery Sport.

På insidan ser vi en rak mittkonsol med något som liknar en infotainmentskärm. Förhoppningsvis byter Land Rover ut dagens multimediasystem som är föråldrat jämfört med konkurrenternas.
 

Land Rover smygvisar nya suven – med smak av Saab
Nya Discovery får skruvautomat och nytt mediasystem.

Exteriören blir inte alls lika kantig och rak som på dagens modell. Nya Land Rover Discovery får istället ett mjukare designspråk med en karaktäristisk C-stolpe. Visst ger den lite Saabvibbar? C-stolpen var starkt framåtlutad även på en del Saabmodeller.

I filmen kan vi också se att Discovery Vision Concept får tre stolsrader (med 2-3-2-layout), men mittenstolen i baksätet går att skjuta bakåt för att skapa en 2-2-1-2-layout. Framtill kan vi se att Land Rover Discovery får en skruvknapp för automatlådan.

Fler bilder och uppgifter om Land Rover Discovery Vision Concept dyker upp när New York-salongen närmar sig.

Annons
Annons
Rulla till toppen