Förbjuden frukt smakar bäst: Citroën DS 5LS R

De stora framgångarna på den kinesiska marknaden för varumärket ”DS” sporrar Citroën att ta fram nya specialmodeller. På Auto China 2014 ska Citroën fresta med nya konceptbilen DS 5LS R och kanske blir den verklighet. Men här i Europa lär vi aldrig se till den…
Annons

Franska lyxmärken som Hermès, Dior och Chanel har en väldigt stark position i Kina och vurmen för den franska finessen smittar även av sig på bilindustrin. Citroën har haft stora framgångar i Kina, speciellt med sina påkostade DS-modeller, och det sporrar till att testa fler extravaganta versioner.

Citroën DS 5LS är en unik modell för Kina som även byggs där. Den 4,7 meter långa sedanmodellen har generöst baksäte (viktigt i Kina) och speciellt luftreningssystem (viktigt i Beijing). Citroën DS 5LS börjar säljas nu i vår med tre bensinmotorer på 140, 160 eller 200 hk. Sexstegad automatlåda är standard.

Konceptbilen Citroën DS 5LS R är försedd med en 1,6-liters turbomotor som höjer toppeffekten till 300 hk och 400 Nm. Fjädringen är sänkt 15 millimeter och i hjulhusen hittar vi 20-tumsfälgar.

Den speciella, matta kulören heter ”Carmine Red” och kanske är det samma typ av färg som vi sett på Citroën DS4 Racing och Citroën DS3 Racing Cabrio.

Konceptet Citroën DS 5LS R blir kanske verklighet någon gång men i så fall är chansen rätt minimal att modellen kommer till Europa. Men vad tycker ni läsare, borde Citroën tänka om och lansera DS 5LS även i Europa?

Annons
Annons
Rulla till toppen