BMW visar smakprov på nya 7-serien

Nej, BMW Vision Future Luxury är inte den nya 9-serien. Istället är det BMW:s sätt att testa designidéer för nya generationen 7-serie, som väntas sent nästa år. Konceptbilen är byggd i aluminium och kolfiber för att få ner vikten på den nya lyxlimousinen. Vad säger du om designen – är det rätt väg för BMW?
Annons

Man kan säga mycket om BMW 7-serien men ”djärv design” är nog inte det första som poppar upp. Som vi sett med i3 och i8 kan BMW:s designer ta ut svängarna rejält och kanske är det en djärvare stil vi kan vänta oss hos nästa generation 7-serie.

BMW Vision Future Luxury är en konceptbil som just nu visas upp på Beijing Auto Show men det är också ett tydligt meddelande från BMW:s designavdelning: ”BMW Vision Future Luxury visar vår filosofi för modern lyx och den flyttar fram vårt sätt att tänka ett steg ytterligare” berättar chefsdesigner Karim Habib.

Minnesgoda läsare kommer nog ihåg BMW Gran Lusso Coupé, som visades upp för ett år sedan i italienska Ville d’Este, och det går att se vissa släktdrag mellan de två konceptbilarna. Njurarna i grillen är uppförstorade på BMW Vision Future Luxury och de glänsande metallytorna används till flera av detaljerna på karossen.

Strålkastarna påminner om BMW i8 och det är samma typ av laserteknik som är ljuskällan. Bakljusen är uppbyggda med så kallade ”organiska lysdioder”, ett mycket tunt och ledande plastmaterial.

Mittkonsollen ”svävar” hela vägen bak till ryggstödet på baksätet men samtidigt kan vi inte undgå att notera en rätt hög kardantunnel i golvet. Kanske ett utrymme för batteripaket, också?

De karmlösa framdörrarna är upphängda som vanligt men bakdörrarna har sina gångjärn placerade bak. B-stolpen är finurligt utformad och ser ut att vara av kolfiber, som vi ser bildar den även en stomme för framstolarna. Vilket rimligen innebär att ratt och pedalställ är elektriskt ställbara.

Konceptbilen BMW Vision Future Luxury sägs vara konstruerad i aluminium och kolfiber, men var materialen använts är inte angivet av BMW. Hur många av de här futuristiska detaljerna som får hänga med till serieproduktion vet vi inte. Men vad säger ni läsare om designen på BMW Vision Future Luxury? Är det så här BMW 7-serie borde se ut? Använd gasa/bromsa för att visa vad ni tycker.

Annons
Annons
Rulla till toppen