Toyota tuffar till Yaris

Halvtidsklockan ljuder för Toyota Yaris och det är dags för ett ansiktslyft. Fronten på nya Yaris får en design som anknyter till Aygo och inuti hittar vi fler interiörkulörer och en höjd kvalitetskänsla. Även fjädringen och komforten har förbättrats, enligt Toyota.
Annons

Toyota tuffar till Yaris
Så här ser den ut hos din Toyotahandlare i höst, ”nya” Yaris. Men även gamlingen har gått bra sista året, upp 45 procent under årets första tre månader jämfört med fjolåret. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Till hösten är det dags för en ”ny” Toyota Yaris, det vill säga en ansiktslyft version av den nya generationen Yaris som började säljas hösten 2011. På utsidan är det framför allt fronten som är den stora förändringen och det är inte svårt att se släktskapet med nyligen visade Toyota Aygo.

Men även bakpartiet har förnyats med en diffusor i den bakre stötfångaren och bakljus med lysdioder (för samtliga utrustningsnivåer). Inredningen i Toyota Yaris har fått bättre materialkvalitet och nya kulörer samt nya utrustningstillval.

Motorerna är oförändrade men fjädringen har uppdaterats för att ”ytterligare förbättra både komforten och väghållningen”, som Toyota uttrycker det. Fyra drivlinor finns att välja på, två bensin (1,0 eller 1,3) och en diesel (1,4) samt dessutom den hybridversion av Yaris som introducerades vid generationsskiftet.

I Sverige är Yaris en av Toyotas viktigaste modeller. Under årets första tre månader i år såldes närmare 1.200 Toyota Yaris, en ökning med 45 procent jämfört med fjolåret. En tredjedel av dessa kunder valde Yaris 1,5 Hybrid.

Några exakta prisuppgifter på Toyota Yaris har vi inte in skrivande stund.

Annons
Annons
Rulla till toppen