Volkswagens nya ”coupé”

Volkswagen går till attack mot Mercedes CLA med en riktigt läcker coupémodell. Här är de första detaljerna om bilen som förmodligen får heta Jetta CC.
Annons

Volkswagens nya
Volkswagen NMC är än så länge ett koncept, men när den sätts i produktion ska den byggas i Mexiko och Kina. Fem vuxna ska få plats i Volkswagen NMC och bagageutrymmet sväljer 500 liter – tio liter mindre än en konventionell sedanmodell.
Volkswagens nya
Konceptbilen på bilslaongen är lackad i ”Dragon Red” och har blanksvarta detaljer, panoramatak, led-strålkastare med 3D-design, 20-tumsfälgar och kromdetaljer vid luftintagen.

Allt fler biltillverkare ger sig in i nischen ”coupémodeller med fyra dörrar”. Efter Mercedes CLS har bland andra Volkswagen och BMW lanserat konkurrenter. Och här kommer ytterligare en modell från Volkswagen.

Konceptbilen kallas Volkswagen NMC (för New Midsize Coupé), och den är ungefär lika stor som Mercedes CLA. Tekniken undertill kommer från Volkswagens MQB-arkitektur, precis som Golf och många andra modeller.

Volkswagen NMC har en 2,0-liters bensinmotor på 220 hästkrafter och en 7-stegad DSG-låda. 0–100 km/h går på 6,5 sekunder och förbrukningen hamnar på 6,4 l/100 km.

Den nya modellen blir mycket viktig på Kinamarknaden, och det är också därför som Volkswagen väljer bilsalongen i Peking för att visa upp NMC-konceptet.

Som vi kan se skiljer sig inte designen nämnvärt från Volkswagens produktionsmodeller – och därför är det mycket troligt att att konceptet också sätts i serieproduktion. Den stora frågan är dock vad bilen ska heta. Jetta CC, kanske?

Läs också: Volkswagen Jetta CC – så kan den se ut

Annons
Annons
Rulla till toppen