Lexus kan utveckla ny LFA

Superbilen Lexus LFA är nedlagd – men nu öppnar Toyotachefen för en ersättare. De dåliga nyheterna är att det kan dröja tio år innan den visas upp...
Annons

Lexus kan utveckla ny LFA
Stort supertest av LFA i vår Lexusbilaga. Klicka för att läsa.

Lexus LFA tillverkades i bara 500 exemplar och nu har den extremt dyra superbilen gått i graven. Men det är förmodligen inte sista gången som Lexus bygger en superbil.

”Toyortachefen Akio Toyoda tror att varje generation förtjänar en bil som LFA, så vi byggde en LFA för dagens generation. Vid något tillfälle kan det komma en annan väldigt speciell bil för en annan generation”, säger Lexus internationella chef Mark Templin.

Han hyllar LFA-modellen eftersom den motiverade ingenjörerna, förbättrade märkets rykte och utmanade konkurrenterna. Dessutom har en del teknik från LFA använts i modeller som producerats i betydligt större upplaga.

Lexus påbörjade utvecklingen av LFA, eller projekt P280 som den då kallades, redan 2000. Den färdiga bilen sattes i produktion 2010. Med den utvecklingstakten kan det alltså dröja tio år innan Lexus släpper nästa superbil – om de inte redan börjat utveckla den…

Läs också: Lexus lägger ned LFA
Läs också: Lexus LFA fixar Ringen på 7:14

Annons
Annons
Rulla till toppen