Mazda 3 MPS gör comeback – den här gången med 4WD

När MPS-versionen av Mazda 3 kommer tillbaka får den förmodligen en turbomotor på 300 hästar – och kanske också fyrhjulsdrift. Visst låter det som en direkt konkurrent till Volkswagen Golf R?
Annons

Mazda tänker inte som andra biltillverkare när det gäller att sänka utsläppen. Istället för att hoppa på downsizingtrenden, med mindre och turboladdade motorer, har Mazda släppt nya modeller med stora sugmotorer och annorlunda kompression.

Men nu kan det bli ändring. I samband med lanseringen av nya Mazda MX-5 har envisa rykten gjort gällande att roadstermodellen ska gå att beställa med turbomotor. Och nu viskas det också om att nya Mazda 3 MPS får turbomotor.

Toppmodellen får en fyrcylindrig 2,5-litersmotor med turbo på ”mer än 300 hästkrafter”, enligt Automotive News. Precis som föregångaren får den också ett aggressivt bodykit med en ny front, större fälgar och bromsar, sänkt sportchassi och stora avgasutblås.

Och det slutar inte där. De två första generationerna av Mazda 3 MPS var framhjulsdrivna, men när den tredje generationen premiärvisas kan den eventuellt få fyrhjulsdrift. Det låter som en direkt konkurrent till Volkswagen Golf R och BMW M135i.

Mazda 3 MPS ska lanseras under 2016.

Annons
Annons
Rulla till toppen