Första detaljerna om helt nya Volkswagen Phaeton

Volkswagen ger inte upp. Lyxbilsfloppen Phaeton kommer i en helt ny generation – och nu satsar VW på succé, med nytt pris och laddhybridteknik. Premiär blir 2018 eller 2019.
Annons

När Volkswagen gav sig in i lyxbilsklassen med Phaeton slutade det med totalflopp – även om bilen rosades för fantastisk komfort och högsta kvalitetskänsla var köparna inte riktigt redo för en så pass dyr lyxfolka.

Men nu blir det ändring. Volkswagen laddar om inför en helt ny generation Phaeton som ska lanseras 2018 eller 2019, skriver Automotive News. Nya Phaeton bygger på VW-koncernens MLB Evo-plattform. Den har utvecklats av Audi och ligger till grund för A4, A6, A8, Q7 samt Volkswagen Touareg. En av fördelarna med plattformen är att nya Phaeton blir betydligt lättare än dagens modell.

Andra generationen Volkswagen Phaeton kommer med både dieselmotorer och laddhybridteknik. Förbränningsmotorerna får turbo och direktinsprutning. Toppmodellen på dieselsidan får en V8-motor med drygt 450 hästkrafter medan laddhybriden får en V6-bensinare och en systemeffekt på mer än 400 hästkrafter.

Prislappen hamnar förmodligen kring 70.000 dollar, enligt Automotive News. Exakt vad det innebär i svenska kronor är svårt att säga eftersom USA har en annan prisnivå för bilar än Europa, men antagligen blir Phaeton något billigare än Audi A8, som idag börjar på 806.000 kronor.

Läs också: 10 lyxbilsfakta som får dig att gå i totalspinn
Läs också: Bekräftat: Volkswagen Phaeton gör comeback

Första detaljerna om helt nya Volkswagen Phaeton
Så här tänkte sig Volkswagen designteam att den nuvarande Phaetonmodellen skulle se ut när den lanserades. Om några år är det dags för en helt ny generation.
Annons
Annons
Rulla till toppen