Jaguar XE som kombi – snyggare än sedanen?

Snart får svenska tjänstebilister en ny kombi att drömma om. BMW 3-serie och Audi A4 får se upp när Jaguar XE Sportbrake gör entré. Så här skulle den kunna se ut.
Annons

Det var full fart i Jaguars monter på bilsalongen i Paris där nykomlingen XE visades upp. Detta blir en extremt viktig modell för Jaguar som nu tänker slå sig in i den mindre mellanklassen, där många av kunderna är tjänstebilister och där volymerna ligger på en helt annan nivå än för XF- och XJ-modellerna.

Men för att locka kunder i Europa räcker det inte enbart med en sedanmodell. Även om den får en helt ny dieselmotor som delvis byggs i aluminium krävs fler karossvarianter, och här ger vår illustratör en bild av hur en kommande XE Sportbrake skulle kunna se ut.

För svenska bilköpare lär kombiversionen av Jaguar XE sälja betydligt bättre än sedanmodellen. Med hjälp av illustratören Remco Meulendijk kunde vi redan tidigare i oktober visa hur XE Sportbrake skulle kunna se ut – och i den här artikeln bjuder vi på ytterligare två bilder som visar vad vi kan förvänta oss designmässigt om Jaguar ger grönt ljus för serieproduktion av XE Sportbrake.

Med Jaguars plattform som ligger till grund för XE finns absolut inga hinder för att bygga fler karossvarianter. Vi kan alltså få se både en kombi, en cabriolet, en coupé och en långversion för den kinesiska marknaden.

Jaguar XE Sportbrake är inte tänkt att vara någon storlastare men precis som i konkurrenterna finns ändå en del smarta detaljer som gör lastningen smidigare – exempelvis ett baksäte som går att fälla enkelt med ett knapptryck.

Läs också: Jaguar XE Sportbrake – då får BMW 3-serie se upp
Officiell: Jaguar XE blir lätt, snål – och supersnabb

Läs också: Jaguar XE – nya mellanklassaren visas i Paris

Illustrationer: Schulte Design

Jaguar XE som kombi – snyggare än sedanen?
XE Sportbrake ska inte fokusera på maximalt lastutrymme utan snarare på läcker design och fina köregenskaper.
Annons
Annons
Rulla till toppen