Nu fylls slukhålet med sprängsten

Scenen som mötte brandmännen när de kom till Corvette-museet i februari var som ur en katastroffilm – åtta bilar hade plötsligt försvunnit ner i en djup avgrund.
Annons

Nu fylls slukhålet med sprängsten
Åtta dyrbara och historiska sportbilar föll ett antal meter ner i slukhålet när golvet brast i februari i år. Bilarna har lyfts upp, nu ska hålet fyllas med sprängsten och ett nytt golv ska byggas. Foto AP.

Kanske minns ni nyheten om hur golvet på GM:s Corvette-museum plötsligt kollapsade och ett antal bilar ramlade ner ett tiotal meter i något som kallas slukhål – en geologisk term som betyder att ett jättehål plötsligt uppstår i marken.

För Corvette-museet i Bowling Green i Kentucky (där Corvette tillverkas) som har tiotusentals besökare som tittar på en rad dyrbara och historiskt intressanta Corvetter innebar slukhålet en ren katastrof.

Lyckligtvis skedde olyckan nattetid – inga besökare fanns i lokalen. Men rad dyrbara Corvetter föll ner i hålet. Listan över de bilar som föll flera meter ner i slukhålet är dessvärre lång:

  • 1993 ZR-1 Spyder
  • 2009 ZR1 ”Blue Devil”
  • 1962 Black Corvette
  • 1984 PPG Pace Car
  • 1992 En vit Corvette, tillverkningsnummer 1 miljon.
  • 1993 En Ruby Red ”40th Anniversary Corvette”
  • 2001 Mallett Hammer Z06 Corvette
  • 2009 En vit Corvette, tillverkningsnummer 1.5 miljon

Nu har museet beslutat att påbörja återuppbyggnaden av fastigheten. Sprängsten har börjat fylla det gigantiska hålet och så småningom ska allt återgår till det normala. Men det är inte billigt att fylla ett slukål – runt 20 miljoner kronor räknar museet med att återställandet kommer att kosta.

Sedan tillkommer naturligtvis kostnaden att renovera och laga en rad dyrbara bilar. Ska man säga något positivt är det i så fall att olyckan givit museet och Bowling Green rejäl uppmärksamhet, inte minst internationellt.

Genom att olyckan så snabbt spreds runt världen via internet har Bowling Green och museet också fått många nya besökare, turisterna kommer numera i stora skaror varje dag. 

Annons
Annons
Rulla till toppen