Gratisläsning: Vi korar kungen i mellanklassen

Nya Mercedes C-klass kombi är en av höstens intressantaste debutanter – kanske en ny kung bland mellanklassens premiumlastare? Vi testar Stuttgartkombin mot fyra tuffa konkurrenter: Audi A4 Avant som har nya TDI 190-motorn och quattro, BMW 320d Touring xDrive (den regerande testvinnaren), Volvo V60 D4 AWD samt jokern Opel Insignia Country Tourer. Må bäste bil vinna – och du läser testet helt gratis!
Annons

Gratisläsning: Vi korar kungen i mellanklassen
Hela testet av fem kombimodeller i mellanklassen går att läsa gratis. Klicka på bilden för att läsa pdf-dokumentet.

”Våga vägra suv!” löd rubriken i auto motor & sport nummer 20-2014. Varför lägga dyra pengar på en högbyggd bil när du istället kan få den perfekta kombinationen av lastvolym, körglädje och premiumkänsla i den klassiska herrgårdsvagnen. Men vilken kombi i mellanklassen är egentligen bäst?

Vi ville se om kungakronan bytt plats och samlade ihop fyra tuffa utmanare plus en nygammal joker. Höstens nykomling Mercedes C-klass, med internkoden S205, var självskriven och vi ville se vad Audi A4 Avant kunde erbjuda med sin nya TDI 190-motor och quattro-drift. Lika självskriven var regerande testvinnaren BMW 320d, även i det här fallet kombi (Touring) med fyrhjulsdrift (xDrive). För att få AWD i Volvo V60 D4 innebar det att gamla dieselfemman följde med på köpet (håller den måttet?) och för att göra det riktigt intressant bjöd vi även in jokern Opel Insignia Country Tourer.

För prenumeranter är det gratis att läsa testerna digitalt, på vår sajt. En av många fördelar med att vara prenumerant. Men i det här fallet har BMW Sverige valt att publicera hela testet på sin sajt och vi vill inte undanhålla er denna information. Klicka därför på länken nedan för att hoppa direkt till 16 sidor fullproppade med information, fakta och intryck.

 

Mellanklasstest del 3: Våga vägra suv!

 

Annons
Annons
Rulla till toppen