Du som inte förstått Nascar – här är förklaringen

Köra runt, runt på en ovalbana – ska det vara något? Alla har inte förstått storheten i den amerikanska Nascar-racingen. "En sport för de tuffa", hävdar komikern Nick Offerman i den här helt hysteriska reklamfilmen som tagits fram av sportkanalen NBC Sports, de som sänder Nascar från och med i år. Bered dig på att få alla fördomar om Nascar uppfyllda.

Reklamfilmen "Gut Check" har redan vållat mycket debatt i USA bland Nascar-entusiasterna. Det självironiska greppet är hysteriskt roligt och väldigt befriande, men många vänner av Nascar menar att filmen bekräftar alla fördomar och kommer att stämpla entusiasterna som "rednecks" (lantisar). I filmen skojar man även med glutenallergiker, vilket lett till upprop på nätet där man kräver att filmen förbjuds.

Sportkanalen ESPN har släppt Nascar-bevakningen och den tas från och med den här säsongen över av Fox Sports och NBC Sports. Den är det sistnämnda kanalen som beställt reklamfilmen av produktionsbolaget Hungry Man och de har anlitat komikern Nick Offerman. I filmen stämmer Nick Offerman upp till sång och tar alla tänkbara roller i händelseförloppet.

NBC Sports förhoppning är att reklamfilmen ska bli en viral succé och den sändes i en 60 sekunder lång paus direkt efter att slutsignalen blåstes i fotbollsfinalen Super Bowl, i söndags. Det finns även en förlängd version som är två minuter lång (i filmrutan upptill).

Sångtexten är väl värd att lyssna på, Nick Offerman sjunger till exempel:

"Welcome to the place where we speed all day
Where we bump and grind in a non-sexual way
Where scores are settled, and we break the rules
And everybody's got a set of badass tools
Get some Nascar in your life
Hello glory, goodbye strife
Welcome to the place where we call home
Where meats are grilled and you can bring your own
Where everyone's welcome and we all belong
Even my friend and his American Flag thong
Get some NASCAR in your life
Hug your kids and kiss your wife"
 

Missa inte denna läsning:

Nascar: Det var som helvetet bröt lös…

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Härligt med självironi – det här var en kul reklamfilm!
191
21