Levde ett drömliv men förlorade allt

Brittiska medborgaren Alexander Surin har flytt till Dubai efter ha blivit fälld för knarksmuggling. Men hans stora samling av unika sportbilar – däribland en Ferrari Enzo – blev kvar i Storbritannien. Myndigheterna har beslagtagit bilarna som nu ska säljas på auktion.
Annons

Levde ett drömliv men förlorade allt
Alexander Surin flydde till Dubai men lyxbilarna och fastigheterna i Storbritannien fick han inte med sig. Brittiska myndigheter har beslagtagit alla medel och lösöre, bilarna ska säljas på auktion och därmed hamnar en av de 400 tillverkade Enzo-bilarna ute på marknaden igen. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Alexander Surin levde på ytan ett drömliv med flera lyxiga fastigheter och en imponerande samling av sportbilar. Men i själva verket var han en straffad bedragare som tjänade sina pengar genom att styra över ett kriminellt nätverk som bland annat smugglade narkotika.

Franska åklagare dömde Alexander Surin till fängelse för knarksmuggling och inför risken att bli utlämnad flydde han till Dubai. Några ägodelar lyckades han dock inte få med sig och ”National Crime Agency” i Storbritannien har beslagtagit allt de kunnat hitta. I bilsamlingen ingick en Ferrari Enzo, Ferrari 599 GTB, Ferrari California och Rolls-Royce Phantom. I Rollsen hittade man en hel kartong med sedlar (se bilden nedan).

Myndigheterna beslagtog också de pengar som Alexander Surin fått betalt för en Bugatti Veyron och en Range Rover som han nyligen sålt. Likaså beslagtogs en lägenhet i London och två hus i Kent. Det sammanlagda värdet av alla svarta pengar uppskattas till 4,5 miljoner pund – cirka 58 miljoner kronor. Det stora bilintresset hade gett Surin smeknamnet ”Don Car-leone”, med tydlig anspelning till Ford Coppolas filmtrilogi Gudfadern.

 

Missa inte denna läsning:

Bortglömd Ferrari Enzo säljs av polisen på auktion

 

Levde ett drömliv men förlorade allt
I bagageutrymmet på Rolls-Roycen hittade polisen den här kartongen med sedlar. Fickpengar?

 

Källa:

The Mirror: ”Drug lord known as ’Don Car-leone’ hands over supers cars worth more than £1m”

 

Annons
Annons
Rulla till toppen