Jeremy Clarkson avstängd – läggs Top Gear ner?

UPPDATERAD! BBC-profilen Jeremy Clarkson har blivit avstängd efter ett våldsamt gräl med en producent. Han är känd för att uttala sig kontroversiellt och fick en "sista varning" i maj förra året. Samtliga tre avsnitt i säsongens Top Gear är inställda.
Annons

Top Gear stäms av Tesla
Top Gear avslöjar The Stig
Jeremy Clarkson avstängd – läggs Top Gear ner?
Jeremy Clarkson publicerade själv en video där han bad om ursäkt för ett kontroversiellt skämt som kunde uppfattas som rasistiskt. Nu är han avstängd från BBC.

Top Gear-programledaren Jeremy Clarkson har stängs av efter ett våldsamt bråk med en producent, skriver BBC i ett pressmeddelande. Han är avstängd i väntan på en utredning kring händelsen som ska ha skett förra veckan.

”Ingen annan har blivit avstängd. Top Gear kommer inte sändas på söndag”, står det i pressmeddelandet.

På söndag skulle Top Gear-trion bland annat titta närmare på tre klassiska sportbilar: Fiat 124 Spider, MGB GT och Peugeot 304 Cabriolet.

Jeremy Clarkson har många gånger gjort kontroversiella uttalanden och i maj 2014 fick han en sista varning efter att ha uttalat sig rasistiskt under inspelningen av ett Top Gear-avsnitt. Enligt BBC skulle han få sparken om han kom med ytterligare en upprörande kommentar, ”one more offensive remark, anywhere, at any time som Clarkson själv skrev.

När Top Gear besökte Argentina fick inspelningarna avbrytas efter allvarliga hot mot produktionsteamet i form av bland annat stenkastning. Bråket berodde på Jeremy Clarksons registreringsskylt, H982 FKL, som enligt lokalborna refererade till Falklandskriget.

Jeremy Clarkson har också sagt att lastbilschaufförer mördar prostituerade, att personer som strejkar borde skjutas och att personer som tar självmord genom att hoppa framför ett tåg är själviska. Jeremy Clarkson har lett Top Gear sedan 2002.


Jeremy Clarkson avstängd – läggs Top Gear ner?

Läs också…

BBC har fått nog – här är Clarksons värsta misstag


Jeremy Clarkson avstängd – läggs Top Gear ner?
Nyheten om Jeremy Clarksons slagsmål är huvudnyhet i flertalet brittiska tidningar.

Uppdatering 21.30: Enligt uppgift till RadioTimes har Jeremy Clarkson måttat ett knytnävsslag mot en producent i förra veckan, men BBC fick inte reda på händelsen förrän under måndagen. Enligt Daily Mirror, till höger, var Jeremy Clarkson upprörd över en försenad cateringleverans.

Flera tidningar pekar ut 36-åriga Oisin Tymon som den producent som blev attackerad. Oisin Tymon har jobbat som producent för Top Gear sedan 2008. Gratistidningen Metro toppade sin framsida med den fyndiga rubriken ”Stop Gear”. Förutom söndagens avsnitt av Top Gear ska också de två följande avsnitten skjutas upp, skriver RadioTimes.

Beskedet att stänga av Jeremy Clarkson och stoppa Top Gear i väntan på en utredning möttes av blandade reaktioner på Twitter.

Det finns också en namninsamling för att ”ta tillbaka Jeremy Clarkson” som under tisdagskvällen fick över 30.000 underskrifter, trots att det alltså inte är helt bekräftat vad som hände när programledaren blev avstängd. Under onsdag morgon hade den siffran stigit till 135.000 underskrifter.

Det är alltså inte ett utan alla de sista avsnitten av Top Gear som ställts in. Om TV-serien får en fortsättning är osäkert i skrivande stund och BBC:s officiella hållning är att ”utredning pågår”.

Jeremy Clarkson i blåsväder – igen
The Stig sparkad från Top Gear av BBC?

Annons
Annons
Rulla till toppen