Nya uppgifter om Mini Superleggera

”Konceptbilen Mini Superleggera Vision har fått grönt ljus av styrelsen” var rubriken som snurrade runt världen för några dygn sedan. Men styrelsemedlemmen Peter Schwarzenbauer, med ansvar för Mini, dementerar dessa uppgifter. Att det kommer en mindre modell, under nuvarande Mini, är inte heller sannolikt. Däremot kan vi förvänta oss en elbil baserad på Mini.
Annons

Nya uppgifter om Mini Superleggera
Peter Schwarzenbauer sitter i BMW:s styrelse.

På Parissalongen förra hösten visade Mini upp ett spännande koncept som fick många att stanna till: ”Superleggera Vision”. Designen var något helt nytt – samtidigt som det fläktade av 60-talsinspiration – och den tvåsitsiga roadstern väckte helt klart förväntningar.

I början på veckan kom uppgifter som snabbt spred sig på nätet: ”Mini Superleggera Vision har fått grönt ljus av BMW:s styrelse – roadstern ska byggas”. Det visar sig tyvärr vara helt fel, enligt styrelsemedlemmen Peter Schwarzenbauer, med speciellt ansvar för Mini:

”Superleggera vore ett fantastiskt tillskott hos Mini, men jag kan inte bekräfta uppgiften att modellen ska sättas i produktion,” berättar Peter Schwarzenbauer för branschtidningen Automotive News Europe.

Automotive News Europe ställde också frågor om den ”Mini-Mini” som det ryktats om, en mindre modell som skulle utvecklas ihop med Toyota. ”Jag ser inget som pekar mot en mindre modell än nuvarande Mini,” var beskedet från Peter Schwarzenbauer.

Däremot berättade Peter Schwarzenbauer att Mini är ett varumärke som förknippas med stadsbilar och för att behålla den positionen behöver man komplettera modellfloran med en eldriven version. Utvecklingsarbetet med en elbil pågår, men Peter Schwarzenbauer ville inte berätta något om tidsplaneringen. Den stora utmaningen för ingenjörerna är att hitta utrymme i en Mini för det stora batteripaket som behövs.

 

Missa inte denna läsning:

Mini 5 door – ny Mini med bakdörrar, en storsäljare?

 

Nya uppgifter om Mini Superleggera

Nya uppgifter om Mini Superleggera

Nya uppgifter om Mini Superleggera

Nya uppgifter om Mini Superleggera

Nya uppgifter om Mini Superleggera
Tycker du att bilen bakom beter sig konstigt? Det kan vara en civil polisbil och här är de tio tecknen som avslöjar polisernas smygande. Lägg detaljerna på minnet så slipper du se blåljusen tändas i backspegeln.
Annons
Annons
Rulla till toppen