Bilarna som säljer för bra – nu stoppas försäljningen

Dodge Challenger och Charger SRT Hellcat säljer för bra. Nu tvingas Dodge stoppa försäljningen i flera månader.
Annons

Här är 717-hästars Dodge Charger SRT Hellcat
Dodge Charger SRT Hellcat bevisar topphastigheten – 333 km/h

Enligt Dodge hade ingen kund efterfrågat 717 hästar i en Charger. Men Dodge byggde den ändå, och det blev en monumental köpsuccé.

När de två makalösa muskelbilarna Dodge Challenger och Charger SRT Hellcat lanserade för ungefär ett år sedan skulle de tillverkas i cirka 5.000 exemplar. Nu är fler än 9.000 bilar sålda. För att inte leveranstiden, som redan är lång, ska bli ännu längre tvingas Dodge stoppa försäljningen.

Vad som lockar är naturligtvis den 6,2-liters kompressormatade Hemi-motorn på 717 hästkrafter och 881 Nm (världens starkaste V8 2015) och en topphastighet på 333 km/h. Detta i kombination med ett grundpris på under 60.000 dollar, motsvarande 520.000 kronor, gör folk köpgalna. Den fyrdörrars Chargern kostar cirka 3.000 dollar mer.

Dodge lämnar inget besked hur länge försäljningen ska ligga nere, men enligt Autonews säger källor att det kan dröja flera månader innan den kommer igång igen.

Bilen säljs inte i Sverige, men några exemplar finns till försäljning på Blocket. Dock är priset mycket högre i USA, cirka en miljon kronor.

• Dodge Charger SRT Hellcat bevisar topphastigheten – 333 km/h

• Duellen: Tesla Model S P85D möter Dodge Challenger SRT Hellcat

Bilarna som säljer för bra – nu stoppas försäljningen
Bilarna som säljer för bra – nu stoppas försäljningen
Annons
Annons
Rulla till toppen