Sexhjulsdrift? Nej – det är larvband du ska ha!

I väglöst land är det hög markfrigång som gäller. Men vill man verkligen ta sig fram överallt behövs det larvband. Se filmen om Ripsaw EV-2 från Howe & Howe Tech, det absolut vildaste man kan köra i terrängen.
Annons

På listan över onödiga fordon som vi ändå vill testa finns det nu en ny toppkandidat: Ripsaw EV-2. Visst vore det fantastiskt med en Mercedes G 63 AMG 6×6 men ännu coolare än sexhjulsdrift är ju larvband, så klart.

Ripsaw EV-2 tillverkas av amerikanska Howe & Howe Technologies, ett ganska litet familjeföretag som gör specialfordon till amerikanska militären och personer med speciellt skyddsbehov. Howe & Howe gör också bombvagnar för polisbruk och speciella ”rullstolar” med larvband för de som vill ut i terrängen.

Ripsaw EV-2 drivs av en V8-motor på 650 hk men så mycket mer vet vi inte. Behövs inte heller, kan man beställa en pressbil för test? Om någon tycker att firmanamnet Howe & Howe låter välbekant från tv-soffan så är det helt riktigt. ”Howe & Howe Tech” är en realitysåpa som nu är inne på sin andra säsong och går att följa på YouTube (klicka för att hoppa dit).

 

Missa inte denna läsning:

Richard Sjöstens senaste film – vinterrace med Polaris RZR

 

Annons
Annons
Rulla till toppen