Kolla in Mercedes läckra modelloffensiv

Trots att det är fyra månader kvar börjar nyheterna som ska visas upp på bilsalongen i Frankfurt i september redan trilla in. Mercedes ger sig på en stor offensiv med flera helt nya modeller.
Annons

Kolla in Mercedes läckra modelloffensiv
Vad tycks? Illustration: Schulte Design

C-klass Coupé

Först ut är coupéversionen av Mercedes C-klass. Vi har visat spionbilder i flera omgångar på både C-klass Coupé och Cabriolet, och i höst är det alltså dags för publik premiär för coupémodellen. 2016 kommer också en cabrioletversion.

Mercedes C-klass Coupé kommer med många olika motoralternativ, från instegsvarianten C 200 till AMG-versionerna C 450 och C 63. Coupémodellen får en del designförändringar jämfört med sedan- och kombimodellerna, bland annat med ny optik i fronten.

Spionbilder: Mercedes lockar med nya AMG C 63 Coupé
Spionbilder: Mercedes C-klass Cabriolet visar upp sig
Kolla in Mercedes läckra modelloffensiv
Mercedes satsar på att erbjuda marknadens lyxigaste cabriolet. Den får välisolerat tygtak och V12-motor. Illustration: Schulte Design

S-klass Cabriolet

Enligt Mercedes nya strategi för modellnamnen bytte CL namn till S-klass Coupé, och nu kommer nästa nyhet i form av S-klass Cabriolet. Här ligger fokus på högsta möjliga komfort för att utmana Rolls-Royce och Bentley, och därför kommer också S-klass Cabriolet med V12-motor. Försäljningsstart blir tidigt 2016.

Mercedes planerar lyxig cabrioletversion av S-klass
Kolla in Mercedes läckra modelloffensiv
Du som funderar på att köpa en Mercedes SL kanske ska överväga att vänta till i höst, när den uppdaterade versionen börjar säljas. Illustration: Schulte Design

Facelift för SL

Senaste generationen av Mercedes klassiska SL-modell började säljas 2012 och det börjar alltså bli dags för en försiktig uppdatering. Förmodligen blir det inga drastiska förändringar varken tekniskt eller designmässigt.

Kolla in Mercedes läckra modelloffensiv
Mercedes ansiktslyfter SLK och passar samtidigt på att döpa om den till SLC. Illustration: Schulte Design

SLC är nya SLK

Även Mercedes SLK byter namn. Den ska istället heta SLC när den lanseras i höst. Precis som tidigare handlar det om en plåtcabriolet, men faktum är att SLC inte blir helt nyutvecklad från grunden – istället är det en ansiktslyft SLK som byter namn till SLC, på samma sätt som suven ML döps om till GLE.

Förändringarna blir dock ganska omfattande med nya designdetaljer som hämtas från de större SL- och AMG GT-modellerna. Förmodligen kan vi också förvänta oss ett uppdaterat motorprogram, från fyrcylindriga SLC 200 och SLC 250 via dieselmodellen SLC 250d till sexcylindriga SLC 400 och toppmodellen SLC 63 AMG med 510-hästars V8-motor.

Kolla in Mercedes läckra modelloffensiv
F-Type och 911 får se upp när Mercedes-AMG visar upp nya GT Roadster. Förhoppningsvis sätts den i produktion 2016, men inget är officiellt ännu. Illustration: Schulte Design

AMG GT Roadster

Som om det inte vore nog med nyheterna här ovan planerar Mercedes också en öppen version av AMG GT. Vi har redan bekantat oss med coupéversionen, som utmanar Porsche 911 och Jaguar F-Type, och nu är det alltså dags för en cabrioletmodell.

Om Mercedes väljer att ge grönt ljus för serieproduktion av AMG GT Roadster får den tygtak för att hålla vikten och tyngdpunkten nere. Men enligt uppgifter till tyska auto motor und sport lär det dröja till 2016 innan Mercedes-AMG GT Roadster börjar säljas.

Mercedes-AMG GT officiell – här är alla fakta och bilder
Motorexperten om nya Mercedes-AMG GT
Annons
Annons
Rulla till toppen