Vägbuse attackerar mc-förare – fullt slagsmål

Det finns många filmer på YouTube som visar hur illa vägbusar beter sig i trafiken. Men den här ilskan är det mest extrema vi sett. En vansinnig bilförare attackerar en mc-förare och hans kvinnliga passagerare samtidigt som hjälmkameran fångar hela förloppet. Varning för otäcka bilder.
Annons

Stressade förare kan tappa tålamodet och i sällsynta fall bygga upp en ilska som exploderar i våldsamheter. Den ökade förekomsten av ”road rage” – eller vägbusar som vi säger på svenska – har gjort att en del psykologer klassar det som en speciell, psykisk störning.

Vad som utlöste det här händelseförloppet i Yuma, Arizona i USA, vet vi inte med exakthet. Amerikanska media har beskrivit det som att bilföraren blev trängd av motorcykeln men det som sen händer trotsar all beskrivning. Med tanke hur bilföraren agerar går det inte att utesluta någon typ av drog- eller alkoholpåverkan.

Bilföraren tvingas ner på marken och blir liggande då han tydligen bröt ett ben i fallet. Polisen kom till platsen och bilföraren kan vänta sig ett åtal från åklagaren på ett flertal punkter. Från redaktionen kan vi bara råda alla att undvika varje typ av liknande konfrontation med vägbusar, det kan gå väldigt illa. I början på året blev en 21-årig man i Stockholm knivhuggen till döds efter ett bråk om högerregeln med en 51-årig bilförare.

Vägbuse attackerar mc-förare – fullt slagsmål
Tycker du att bilen bakom beter sig konstigt? Det kan vara en civil polisbil och här är tecknen som avslöjar polisernas smygande. Klicka på bilden för att läsa mer.
Vägbuse attackerar mc-förare – fullt slagsmål
Brukar du glömma att högerblinka när du kör ut ur en rondell? Sådant slarv kan kosta 500 kronor i böter! Här har du tio fakta som du måste ha koll på, klicka på bilden för att läsa mer.
Annons
Annons
Rulla till toppen