Det här drömmer Skodas designchef egentligen om

Jozef Kabaň gick från Bugatti Veyron till Skoda Rapid – här berättar han om sina drömbilar.
Annons

Skoda har nyss släppt en ny generation Superb både som sedan och kombi och nu ryktas det om att Skoda också ska släppa en snygg, fyradörrars coupéversion av Octavia.

Designchefen Jozef Kabaň har jobbat inom Volkswagenkoncernen länge, bland annat med Bugatti Veyron. I en intervju med tyska auto motor und sport avslöjar han tyvärr inga detaljer om kommande modeller men han berättar istället om drömbilen nummer ett.

”När jag var liten ville jag alltid ha en Porsche men idag gillar jag Alfa Romeo Junior. Under min tid på Bugatti fick jag köra många riktiga drömbilar i jobbet, som Aston Martin, Jaguar och Ferrari.”

Skoda Vision C är en "Octavia CC" som konceptbil

Men förutom drömbilarna berättar Jozef Kabaň om varför han inte har fler drömbilar i garaget – och han verkar uppenbarligen ha förstått precis vad bilar handlar om. Och det är inte att stå och damma i ett garage!

”Att köpa bilarna är ju inte allt. Jag måste också ha tillräckligt med tid och det har jag inte. Bilar är ju till för att köras, inte för att bara stå. Istället för ett nöje blir det en plikt och jag skulle få dåligt sambete om jag skulle se fantastiska bilar stående i mitt garage.”

• Vilka bilar har du kört annars?

”Min första bil var en Volkswagen Golf GT av tredje generationen och efter det hade jag flera tjänstebilar. Första Volkswagen Touareg var riktigt bra, det var en riktig överraskning, en superbil! Och naturligtvis Audis S- och RS-modeller. Men också våra egna RS-modeller, som Octavia. Jag gillar också prisvärda och nyktra modeller som Rapid. Den kunde vi designa helt fritt eftersom den inte hade någon föregångare.”

Foto: auto motor und sport

Annons
Annons
Rulla till toppen