Bilist attackerar oskyldig cyklist – eller kanske inte…?

Utrymmet på vägen är en ständig orsak till ilska och numera även upphov till en växande filmkategori på nätet – "arga bilister som kör på och misshandlar oskyldiga cyklister". Några som inte riktigt håller med om att det alltid är så gjorde en parodi som visar hur det (också) kan gå till. Hur upplever du som bilist att cyklisterna beter sig i trafiken – och vice versa?
Annons

Det stora vägkriget mellan bilister och cyklister är välkänt. Och det tycks trappas upp i och med den ökande cykelkulturen. Många har säkert sett filmer på internet där cyklister (eller motorcyklister) råkar ut för de mest vansinniga bilister, personer som kör på cyklisterna och/eller kommer sättande i vilt raseri för att slå dem. Allt filmat av den filmkamera som många cyklister och motorcyklister numera har monterat på hjälmen.

Sådant beteende är naturligtvis helt förkastligt och på intet sätt okej. För även utan aggressiva bilister är cyklisterna mycket utsatta och lever farligt liv i trafiken. Bilar är hårda osv…

Men… Alla som kör mycket bil, särskilt i stadstrafik, vet att cyklisterna inte alltid är så lätta att ha att göra med. Många cyklar väldigt fort och alla håller sig inte alltid till trafikreglerna. De tycks ibland inte riktigt bestämt sig för om de är ett fordon eller gångtrafikant och tillåter sig därmed att använda den för ögonblicket mest passande trafikregeln. 

Ett gäng som kallar sig ”Broken Toaster”, tröttnade på att bilisterna ofta utmålas som banditer i trafiken gjorde den här parodin av en ”typisk” bilist vs cykel-incident. Någon där ute som känner igen sig?

• Ovan ser du parodin som iscensätter hur ”provocerande” cyklisterna kan vara. 

Nedan ser du en ”originalfilm”, det vill säga en äkta film där en cyklist råkar ut för en obehagligt arg bilist, i det här fallet får bilisten dock bita i asfalten. Bokstavligt.

Kolla in fler filmer med oförblommerad rodrage och helt äkta galenskap.
 Kommentera gärna hur du som bilist upplever att cyklister och andra bilister beter sig i trafiken. Och om du är cyklist – vice versa. 
Annons
Annons
Rulla till toppen