Brutala McLaren 570S provkörd – Porsche ska vara nervös

McLaren 570S tillhör McLarens nya instegsserie av supersportbilar. John Eriksson har kört den på vanlig väg och racingbana. Slutbetyg: Audi och Porsche bör vara riktigt nervösa.
Annons

Brutala McLaren 570S provkörd – Porsche ska vara nervös
McLaren 570S är bokstavligen en bil som sticker ut, eller snarare upp.

Tjena John, du står bredvid en rätt salt bil. Vad gör du?
”Jag är i soliga Portugal och känner på nya McLaren 570S. Den utgör tillsammans med sitt mindre syskon, modellen 540C, McLarens nya instegsserie av supersportbilar. Jag har fått utforska den på vägarna omkring Faro och även kört på racerbanan Portimao.”

Låter som en tuff dag på jobbet. Hur är den?
”En brutalt effektiv och vass körmaskin som levererar hysteriska men ändå relativt lättillgängliga prestanda. Den är ruskigt snabb. 0–100 km/h på 3,2 sekunder, 0–200 km/h på 9,5 och 328 km/h i toppfart. Men det är i kurvorna som den skiner och underhåller. Mer etablerade tillverkare som till exempel Audi och Porsche bör vara riktigt nervösa.

Brutala McLaren 570S provkörd – Porsche ska vara nervös
Bra dag på kontoret för ams testförare John Eriksson.

McLaren har lyckats få till en bra bil alltså?
”Ja, i allra högsta grad. Det finns några små detaljer som kunde vara bättre, men läs provkörningen i auto motor & sport nummer 24/2015 så förklarar jag varför jag tycker att detta är bilen som bör lägga sina pengar på i den här klassen.”

Vi har hört att den ska låta väldigt bra, hur är motorljudet i verkligheten?
”Det stämmer, den har ett riktigt gött ljud, speciellt utifrån. Lyssna bara på det ljudklipp jag spelade in i tunneln vid infarten till Portimao-banan.” (Se klippet nedan)

Annons
Annons
Rulla till toppen