Så läcker öppning att du inte kan ana…

Inte nog med att Koenigsegg Regera saknar växellåda, den har även en ny feature som döpts till "Autoskin". Med ett trådlöst knapptryck kan dörrar, motorlucka och frontlucka öppnas med hydrauliska kolvar. Var för sig eller alla tillsammans i ett speciellt "Show Mode".
Annons

Teamet hos Koenigsegg Automotive har varit väldigt kluriga när de konstruerade nya Regera. Inte nog med att denna oerhört kraftfulla sporthybrid saknar traditionell växellåda, den kan öppna alla dörrar och luckor med ett enkelt knapptryck. Koenigsegg kallar denna nya feature för ”Autoskin”.

Ett trådlöst knapptryck är allt som behövs för att öppna valfri dörr, motorlucka eller frontlucka på Regera. Även fönstren kan skickas ner eller upp. Koenigsegg har redan från början insett att Autoskin-funktionen kommer att användas för att imponera på omgivningen. Man har därför lagt till ett ”Show Mode” där allting öppnar sig samtidigt med ett knapptryck.

En fördel med fjärrstyrd öppning, som Christian von Koenigsegg påpekar, är att man inte behöver röra vid ytorna på bilen. På en nyvaxad bil är fingeravtryck det sista man vill ha på en annars perfekt lackering.

Att öppna med servomotorer är ju smidigt men elmotorer innebär också högre vikt. Koenigsegg har därför använt den hydraulpump som redan finns på bilen och använt hydrauliska kolvar för att utföra ”Autoskin”. Därmed har viktpåslaget blivit relativt måttligt, endast fem kilo. Hydrauliken känner av motståndet i rörelsen och om något kommer i vägen, eller man trycker mot en lucka till exempel, så stannar rörelsen.

The Koenigsegg Regera features the world's first fully robotized sports car body. We call it Autoskin. Each component…

Posted by Koenigsegg Automotive AB on den 11 november 2015

Annons
Annons
Rulla till toppen