Världens bästa fickparkering – baklänges med skruv

På självaste "Guinness World Records Day" satte britten Alastair Moffatt ett nytt världsrekord i fickparkering. För att göra det lite mera komplicerat körde Alastair sin Hundkoja baklänges och skruvade in sig i det minimala utrymmet. Imponerande – minst sagt!
Annons

Den 12 november är det som alla vet ”Guinness World Records Day” och den firades med allehanda rekordförsök. Ett av de nya rekorden som vi snart kan läsa om i den tjocka boken sattes igår av Alastair Moffatt från gruppen ”Stunt Drive UK”.

Fickparkeringsrekord har vi sett förut, exempelvis kinesen Han Yue som parkerade sin Mini med endast åtta centimeters marginal på längden. Men Alastair ville öka svårighetsgraden och valde att backa in i luckan istället, dessutom med en skruv.

Tidigare rekordet för ”Tightest parallel parking in reverse” var 35 centimeters marginal och Alastair Moffatt lyckades få ner det med en centimeter till 34. Manövern ser enkel ut i filmklippet ovan men enligt Alastair krävdes det mycket planering och träning för att lyckas.

Annons
Annons
Rulla till toppen