Lamborghini önskar dig ett gott nytt år

Snart dags att vända blad och börja på 2016. Lamborghini vill önska oss alla "happy holidays" och gör det genom att summera 2015 i denna actionspäckade film.
Annons

Nyåret närmar sig och 2015 var verkligen inget dåligt år för Lamborghini, det ser vi i den här filmen. Årets milstolpar inleddes på Genèvesalongen där Lamborghini premiärvisade Aventador LP750-4 Super Veloce. Lättad, starkare och med vassare aerodynamik.

Att det inte bara var kosmetika visade Lamborghini senare på året när Aventador LP750-4 Super Veloce klockades på Nürburgring med otroliga varvtiden 6:59,73. Därmed den andra gatlegala bilen under sju minuter, efter Porsche 918 Spyder (6:57).

I början på sommaren kom det officiella beskedet att den tredje modellen – Urus – ska byggas i Sant’Agata Bolognese bredvid Huracán och Aventador. Det innebär att 500 nya jobb skapas och produktionsvolymen fördubblas när fabriken byggs ut. Premiärminister Matteo Renzi undertecknade skattelättnader på upp till 90 miljoner euro för att stödja Lamborghinis investering, som väntas bli någonstans mellan 700–1.000 miljoner euro. Några försäljningssiffror för 2015 har vi inte fått ännu men det vore inte helt oväntat om Lamborghini sätter ett nytt rekord.

På hösten visade Lamborghini upp nya Huracan LP610-4 Spyder, den första taklösa modellen i det här exklusiva segmentet som dessutom har fyrhjulsdrift. I augusti var det dags för den lika taklösa Lamborghini Aventador LP750-4 Superveloce Roadster.

Och slutligen, som om det inte vore nog med nyheter, premiärvisade Lamborghini även Huracan LP580-2 på Los Angeles Auto Show. Lite nedskruvad toppeffekt men något lättare utan drivning på framhjulen och mera benägen att drifta med enbart bakhjulsdrivning. Sammanlagt fyra modellnyheter under 2015, alltså.

Inför nästa års Genèvesalong ryktas det om en ny supersportbil, baserad på Aventador men med ny design och rejält uppskruvad V12-motor. Vi kanske även får se nya versioner av Huracan, en ny Superleggera vore ju inte helt fel.

Det har även ryktats om att vi ska få se den seriemässiga, färdiga versionen av suvmodellen Urus under 2016. Den lär vara ganska lik konceptbilen, som fick mycket beröm för sin design.

Annons
Annons
Rulla till toppen