Ford Fusion uppdateras med ny sportmodell: "Starkare än BMW"

Halvtidsuppdatering för Ford Mondeos amerikanska syskonmodell.

Ford Fusion uppdateras med ny sportmodell: "Starkare än BMW"
Fyra avgasrör på en familje-Ford? Javisst, här kommer nya Fusion Sport som förhoppningsvis också ska släppas i Europa.

Du som har koll på Ford vet att modellen som heter Fusion också säljs i Europa med några små förändringar under namnet Mondeo. I samband med bilsalongen i Detroit får Ford Fusion ett facelift och gissningsvis dyker de här förändringarna också upp på Ford Mondeo här i Sverige framöver – men det är oklart exakt när.

Ford Fusion får några mindre designförändringar, men den största nyheten är en helt ny modellversion med namnet Ford Fusion Sport.

Alla som kört en Mondeo ST220 vet hur bra Fords sportversioner kan vara. På sistone har Ford inte haft någon regelrätt prestandaversion av Mondeo – kanske är det dags nu?

Ford Fusion Sport har en 2,7-liters EcoBoost-V6-motor med turbo på 330 hästkrafter och 475 Nm. Sexstegad automatlåda och fyrhjulsdrift är standard. Den här toppmodellen är betydligt starkare än den starkaste versionen av Volkswagen Passat. Den heter GTS och har 240 hästkrafter.

"Den är till och med starkare än BMW 340i", skriver Ford i pressmeddelandet.

Tyvärr finns inga uppgifter om prestanda eller pris än så länge och det är alltså inte klart om Fusion Sport också dyker upp i Europa under namnet Mondeo Sport. Däremot skryter Ford om hur Fusion Sport har adaptiva dämpare som känner av potthål och anpassar fjädringen direkt, ett annorlunda bodykit med större luftintag och 19-tumsfälgar, blanksvart grill och spoiler bak. Detaljen som lär skilja ut Fusion Sport mest är de fyra avgasutblåsen.

För alla som har svårt för Fords infotainmentsystem med pekskärm kommer också en efterlängtad uppdatering. Ansiktslyfta Ford Fusion får tredje generationen av Fords infotainmentsystem Sync som ska vara lättare och snabbare att använda.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tycker Ford Fusion Sport ser riktigt läcker ut – jag kör hellre den än en BMW 340i!
88
220