BMW M3 och M4 med Competition Package blir ännu snabbare

Mer effekt och bättre prestanda – är du på väg att köpa en BMW M3 eller M4 får du inte glömma att kryssa i rutan för nya Competition Package.

BMW M3 och M4 med Competition Package blir ännu snabbare

Lättviktssportstolar med M-färgade säkerhetsbälten – mums!

BMW brukar lansera ett så kallat Competition Package till M-modellerna några år efter lansering och nu är det dags för Competition Package för BMW M3 och M4.

Enligt BMW innebär det "avsevärt" bättre prestanda och köregenskaper, bland annat tack vare att motorn uppgraderas med mer kraft. Effekten ökar med 19 hästkrafter till 450 hästkrafter. Men BMW har ändå valt att lägga effekten långt under toppversionen M4 GTS. 0–100-tiden för BMW M3 och M4 med Competition Package kapas med 0,1 sekunder till 4,0 (eller 4,3 för M4 Cabriolet).

Men det slutar inte där. BMW:s Competition Package innehåller också en uppdaterad variant av den adaptiva M-fjädringen med nya komponenter och ändrade körlägen (Comfort, Sport och Sport+). Även den aktiva M-differentialen har uppdaterats.

Även designmässigt innehåller Competition Package en del godbitar, som exklusiva 20-tumsfälgar, lättviktssportstolar, läckra säkerhetsbälten i BMW M-färgerna och svarta avgasutblås.

De svenska priserna för Competition Package är 73.000 kronor för M3 Sedan och M4 Coupé, och 64.000 kronor för M4 Cabriolet. Paketet går att beställa nu och börjar produceras i mars.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag älskar BMW:s M-bilar!
389
56