Garageplats för över en miljon i centrala Stockholm

Garageplatser för miljoner har vi skrivit om tidigare, men då har de bland annat legat i London. Nu har de galna garagepriserna nått Sverige. Hur mycket är du beredd att betala för en garageplats?

Just den här parkeringsplatsen har inget med parkeringsplatsen i texten att göra. Oklart vad det kostar att parkera här...

En 12,1 kvadratmeter parkeringsplats på Södermalm i Stockholm för 1.050.000 kronor. Det handlar visserligen om ett nyrenoverat varmgarage, men 86.777 kronor per kvadratmeter känns ändå lite magstarkt, eller? Dessutom tillkommer en månadsavgift på 325 kronor. 

Utropspriset var 750.000 kronor, men efter en budgivning var det en juridisk person som till slut "vann" parkeringsplatsen.

Säljaren är en bostadsrättsförening som tidigare sålt två platser i garaget för 950.000 respektive 1.050.000 kronor.

Tidigare har bland annat en garageplats på Östermalm i Stockholm sålts med utropspriset 1,5 miljoner kronor. Men den var större, hela 15 kvadratmeter, skriver Dagens Industri Weekend.

"Det här är ett helt nytt fenomen, men det lär bli mer", säger Jonas Lind på Erik Olsson Fastighetsförmedling som sålde parkeringsplatsen.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag har betalt extra för min garageplats (utöver månadsavgift).
16
152