Nelson Piquet avslöjar sitt privata garage – många godbitar!

Den trefaldiga F1-världsmästaren har drygt 50 bilar i garaget – gamla som nya, både i nyskick och modifierade.

Nelson Piquet avslöjar sitt privata garage – många godbitar!

• Så många bilar i ett och samma garage! När började ditt bilintresse?
"När jag var tio år gammal hade en vän till familjen en Cadillac. Vilken känsla att åka i den, jämfört med vår DKW! Jag blev kär i de där bilarna, i detaljerna. Som att tankluckan är dold bakom bakljuset. Helt underbart! Första bilen i min bilsamling var en Cadillac Eldorado från 1956. Däremellan har jag haft fyra exemplar."

• Din dyraste bil?
"En Rolls-Royce från 1926. När jag tittade på bilen såg jag att ingen kört den på länge. Oljan i motorn hade förvandlats till fett, bensinen till pulver. Vi har rengjort och spolat igenom allt, fyllt på bensin och olja. Vi startade motorn och körde iväg! Det här är solid mekanik. Motorstyrningen är en läderrem! Idag är bilen värd 20 miljoner kronor."

• Kör du bilarna själv?
"Alltid. Ibland sitter jag i min leksaksaffär och undrar: Vad ska jag köra idag...? Jag har en slags loggbok för alla bilar. Där skriver jag in alla reparationer, ombyggnationer och detaljer."

• Vilken bil är starkast?
"En Ford GT40 med 900 hästkrafter. Den kör jag ibland på någon racingbana eller på min egen landningsbana."

• Tävlar du med bilarna?
"Ja, i en Lincoln från 1927 med åttacylindrig motor. Den deltog i Indy 500. Jag var tvungen att skruva i skivbromsar fram och bättre fjädring."

• Vilken är den mest exotiska bilen?
"En Puma som byggdes i Brasilien. Jag har en originalbil med Volkswagenmotor och ett annat exemplar där jag skruvat i en Formel 1-motor från BMW med turbo från 1980-talet. Den har 650 hästkrafter!"

Intervju: auto motor und sport

Läs också om Niki Laudas privata fordonsinnehav – bland annat ett privatplan!

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
En imponerande bilsamling!
120
5