Officiell: Volvo V40 och V40 Cross Country facelift

Både V40 och V40 Cross Country får nya grillgaller med ett kraftigare järnmärke – den klassiska Volvo-logon. De blir också bestyckade med Volvos senaste signum, strålkastarna "Tors hammare" med LED-ljus.

Officiell: Volvo V40 och V40 Cross Country facelift
"Nya" V40 utrustas med de nya strålkastarna Tors hammare, ett utseende som den delar med bilarna i nya 90-serien.

V40 är den modell som säljer bäst i Europa och den näst populäraste modellen i Volvos modellprogram globalt. V40 är därför en mycket viktig bil för företaget.

"Med uppdateringarna för modellåret 2017 gör vi den ännu attraktivare för kunderna i segmentet", säger Björn Annwall på Volvo Car Group.

V40 facelift får premiär på Genèvesalongen i mars och det handlar främst på exeriöra nyheter. Volvo V40 får fem nya färger, bland annat två blåa nyanser, Amazon Blue och Denim Blue, och tre färger som sedan tidigare har kunnat fås på andra modeller: Bursting Blue, Mussel Blue och Luminous Sand.

V40 får samma inredningsnivåer som XC90, samt åtta nya fälgar. Klädseln uppdateras och för första gången kommer en svart takhimmel att kunna beställas som tillval. För interiörnivåerna R-design och Inscription erbjuds även en uppdaterad fjärrnyckel.

Volvo meddelar även att man sänkt koldioxidutsläppen för den manuella D2-drivlinan till 89 g/km, vilket gäller hela däckprogrammet.

På Genèvesalongen får vi även se mer av Volvo V90 som hade Sverigepremiär förra veckan samt nya S90. Dessutom lovar Polestar en spännande nyhet.

Klicka här för att se bildalbum på Volvo V40 Facelift