Svenska priser officiella för Audi Q7 som laddhybrid

Många är nyfikna på den nya laddhybridversionen av Audi Q7 som går under namnet E-tron 3,0 TDI Quattro. Nu släpper Audi de svenska priserna för...
Annons

Många är nyfikna på den nya laddhybridversionen av Audi Q7 som går under namnet E-tron 3,0 TDI Quattro. Nu släpper Audi de svenska priserna för laddhybriden.

Priserna börjar på 825.000 kronor och bilen går att beställa från början av mars. Leveranserna kommer igång till sommaren. Konkurrenten Volvo XC90 T8 kostar från 801.000 kronor.

Audi Q7 E-tron Quattro fixar 5,6 mil på eldrift enligt NEDC-körcykeln. I våra egna tester brukar laddhybrider få betydligt kortare räckvidd och högre förbrukning än biltillverkarna uppger, men 5,6 mil är ändå bättre än Volvo XC90 T8, som klarar 4,3 mil.

Förbrukningen ska enligt körcykeln hamna på 1,8 l/100 km och koldioxidutsläppen på 48 gram per kilometer.

Det som Volvo XC90 T8 inte kan skryta med är gångkulturen i en V6-motor, vilket alltså Audi Q7 E-tron Quattro kan. Laddningen tar 2,5 timme i ett industriuttag och åtta timmar i ett hushållsuttag.

Audi lanserar också en bensindriven laddhybridversion av Audi Q7 som kallas E-tron 2,0 TFSI Quattro. Den är avsedd för marknader i Asien där det är bensin och inte diesel som gäller.

Senare under året ska Audi också lansera SQ7 med V8 TDI-motor och elektrisk turbo.

Annons
Annons
Rulla till toppen