Volvo XC90 snuvas på förstaplatsen i Årets Bil

Volvo XC90 nådde inte hela vägen fram när Årets Bil skulle utses. Det blir Opel Astra som tar hem vinsten. ”Nya Astra representerar början på...
Annons

Volvo XC90 nådde inte hela vägen fram när Årets Bil skulle utses. Det blir Opel Astra som tar hem vinsten.

”Nya Astra representerar början på en helt ny era hos Opel och segern i årets Årets Bil visar att vi är inne på rätt spår”, säger Karl-Thomas Neumann, vd på Opel.

Det skiljer 15 poäng mellan Opel Astra och Volvo XC90, skriver auto motor & sports chefredaktör Alrik Söderlind, som är på plats på bilsalongen i Genève, i ett blogginlägg.

”Man vill ju alltid vinna. Men det är mycket hedrande att komma tvåa med en så här stor bil. Och Volvo har aldrig varit tvåa tidigare. Men vi har ju fler bilar på gång…”, säger Volvochefen Håkan Samuelsson.

Vi testade Opel Astra mot fem konkurrenter i nummer 2/2016, men den lyckades inte slå Volkswagen Golf.

”Opel Astra har många av de nödvändiga kvaliteterna för att konkurrera om topplaceringar men utan att vinna en enda rond. En bronsplats i vårt test betyder att Opel är att räkna med igen. Välkommen tillbaka!”, skrev testlaget.

För tre år sedan kom Volvo V40 på tredje plats i Årets Bil, men andraplatsen för XC90 är den bästa placeringen för Volvo i Årets Bil-tävlingen på 30 år.

Läs hela testet av Opel Astra digitalt

Årets Bil 2016

1. Opel Astra (309 poäng)
2. Volvo XC90 (294)
3. Mazda MX-5 (202)
4. Audi A4 (189)
5. Jaguar XE (163)
6. Skoda Superb (147)
7. BMW 7-serie (143)

Annons
Annons
Rulla till toppen