Bugatti Chiron kan följas av ny sedanmodell – men ingen suv

Bugatti Chiron kan följas av ny sedanmodell – men ingen suv

Wolfgang Dürheimer är märkeschef för Bugatti och Bentley. Foto: Dominic Fraser

Bugatti visade upp en imponerande uppföljare till Veyron på Genèvesalongen i form av Chiron. Men konkurrenten Koenigsegg Regera flåsar i nacken. Tyska auto motor und sport har intervjuat märkeschefen Wolfgang Dürheimer.

• Hastighetsmätaren går till 500 km/h. Är det en magisk siffra som ni gärna vill knäcka?
"Det aktuella hastighetsrekordet är 431,072 km/h med vår fabriksförare på vår provsträcka. Efter 400 km/h krymper vägen för föraren till en smal tub och bilen färdas 111 meter på en sekund. Därför är varje nytt rekord en sensation. Vi vet att Chiron kan göra betydligt mer än Veyron. Hur mycket mer? Jag vet inte än, men det kommer en dag när vi ska jaga ett nytt rekord."

Bugatti Veyron var en förlustmaskin som kostade koncernen enorma belopp, men å andra sidan bidrog den också till att bygga varumärket. Wolfgang Dürheimer säger att Chiron ska "bidra positivt till koncernens ekonomi".

• Är alternativa drivlinor som ett hybridsystem tänkbart i en Bugatti?
"Ja, men bara för att öka effekten och prestandan. Chiron kommer inte bli en helt eldriven bil eller en laddhybrid som man kan åka fem mil på eldrift med. Bugattikunder vet vad de vill ha och har redan flera bilar, i genomsnitt över 40. Därmed kan vi utgå från att alla redan har minst en elbil i garaget. Med Chiron vill kunderna ha den ultimata högprestandamaskinen och därmed vara en del av den väldigt exklusiva kretsen som har en Bugatti."

Bugatti visade upp en fyrsitsig sedanmodell i form av konceptbilen Galibier. Och det är inte otänkbart att det kommer en sedanmodell från Bugatti.

"Jag funderar fortfarande. Men vi har ett litet manskap. All vår koncentration går till Chiron. Sedan får vi se. Idéer har vi många!"

Men det lär inte aktuellt att lansera någon suv.

"En suv från Bugatti ser jag inte. En fyradörrars, fyrsitsig sedanmodell överväger vi. Eller varför inte en sportbil under Chiron med tio- eller tolvcylindrig motor?"

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tycker det är bra att Bugatti skippar suvar.
107
10