Någon vill skada Tesla – läcker bild på Model 3

Just nu sprids en illustration på nätet som mycket väl kan vara den kommande Tesla Model 3. Det är sajten Jalopnik som fått ett mail från...
Annons

Just nu sprids en illustration på nätet som mycket väl kan vara den kommande Tesla Model 3. Det är sajten Jalopnik som fått ett mail från en person som beskrivs som ”arg medarbetare”. Någon som är så besviken att han/hon är beredda att riskera sin anställning genom att sprida ut hemligt material.

Att informationen verkligen kommer från en av Teslas anställda fick Jalopnik bevisat genom att personen kunde skicka en komplett adresslista på alla 800 anställda.

Som alla redan känner till ska Tesla visa upp nya Model 3 på ett event i Los Angeles, 31 mars. Kanske blir det i konceptform, kanske är det en seriemässig bil. Nya Model 3 ska kosta från 35.000 dollar i USA, en relativt låg prisnivå som passar in i mellanklassegmentet – exempelvis samma pris som en BMW 320i Sedan startar på.

Tesla Model 3 bygger på en ny plattform som ska vara effektivare att bygga, jämfört med Model S. Tre karosser har nämnts: sedan, crossover och eventuellt även en kombi. Axelavståndet är ungefär detsamma på alla tre modellerna. Kostnaderna har hållits nere genom att ha många gemensamma komponenter.

Hur trovärdig är då bilden? Enligt Jalopniks redaktör finns det för många likheter med en av Teslas egna pressbilder på Model X. Mycket pekar mot att det är en Model X som ”formats om” i photoshop. Det behöver i och för sig inte betyda att illustrationen är helt olik Model 3. Att göra en illustration som liknar den riktiga bilen – med hjälp av photoshop – är en metod man kan använda när det saknas riktiga foton.

 

Källa:

Jalopnik – ”Did An Angry Tesla Employee Send Out This Weird Tesla Model 3 Mockup?”

 

Annons
Annons
Rulla till toppen